Spor Genç Millilerimizden tarihi başarı

Genç Millilerimizden tarihi başarı

Paylaş
Genç Millilerimizden tarihi başarı

Binicilikte Yıldız ve Genç Milli Takımımız 2011 Avrupa Şampiyonası için Portekiz'de!

4-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Portekiz’in Comporta şehrinde düzenlen Yıldızlar, Gençler ve Genç Yetişkinler Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takımımız 4 yıldız ve 5 genç binici olmak üzere toplam 9 sporcu temsil ediyor.

Türkiye Binicilik Federasyonu milli takımlar ana sponsoru Garanti Masters Özel Bankacılık desteği ile 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Yıldız ve Genç Milli takımımız temsil ediyor. 4-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Portekiz’in Comporta şehrinde düzenlenen şampiyonada Yıldızlar, Gençler ve Genç Yetişkinler 2011 Avrupa Şampiyonası’nda 9 sporcumuz yarışıyor.

Yıldız, genç ve genç yetişkin kategorilerinde koşulan şampiyonada 7 Temmuz 2011 tarihinde gençler takım müsabakaları sona erdi. Bu yarışmada genç milliler, tarihi bir başarı elde ederek şampiyonayı 5. sırada tamamladı.

16 ülkeden 84 sporcunun mücadele ettiği bu kategoride, Yusuf Huysal, Emir Delikan, Ömer Ersin ve Derin Demirsoy’dan oluşan genç millilerimiz şampiyonayı Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere gibi binicilikte ekol ülkelerin önünde tamamlarken sadece 2 zaman cezası ile bronz madalya şansını kaçırdılar. Ayrıca ferdi genel klasmanda da 10 Temmuz Pazar günü yapılacak final öncesinde sporcularımızdan Derin Demirsoy ve Yusuf Huysal’ın madalya şansı devam ediyor.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey, kazanılan başarının tesadüfi olmadığını ve özellikle son 4 yıldır gerçekleştirilen düzenli eğitim ve hazırlık aşamalarının ve finansal açıdan da Garanti Masters Özel Bankacılık desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Geçmişinde Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlar dahil olmak üzere üst düzey yarışmaları başarı ile koşmuş Frederic Cottier antrenörlüğünde şampiyonaya hazırlanan tecrübeli gençler şampiyonada ümid vaad ediyor.

Ustalar kategorisinde ise milli sporcularımız 10 Temmuz’da Almanya’nın Aachen şehrinde koşulacak olan 2012 Olimpiyat elemelerinde galip gelerek yine modern binicilik tarihimizde ilk kez olmipiyatlarda takımımızın yer alabilmesi için ter dökecekler.

Şampiyonada bazı önemli yarışma günleri aşağıdadır;

06.07.2011. Gençler Takım Yarışması ve 2. Ferdi Kalifikasyon Yarışması 1. Ayak

07.07.2011. Gençler Takım Yarışması ve 2. Ferdi Kalifikasyon Yarışması 2. Ayak

08.07.2011. Yıldızlar Takım Yarışması ve 2. Ferdi Kalifikasyon Yarışması 1. Ayak

09.07.2011. Yıldızlar Takım Yarışması ve 2. Ferdi Kalifikasyon Yarışması 2. Ayak

09.07.2011. Gençler Ferdi Final Yarışması

10.07.2011. Yıldızlar Ferdi Final Yarışması

2

Haberin Devamı