Yaşam Genç sevgili mi? Bir daha düşünün!

Genç sevgili mi? Bir daha düşünün!

Paylaş
Genç sevgili mi? Bir daha düşünün!

Genç sevgili, sanılanın aksine o kadar da iyi olmayabilir

Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda gençlerle birlikte olmanın yaşlıları olduklarından daha yaşlı gösterdiğini söylüyor. Buna göre, eğer bir kişi yanındakinden çok daha gençse dışarıdan bakanlar yaş farkını olduğundan daha fazla görme eğiliminde oluyorlar.

Haberin Devamı

Araştırmacılara göre, kişinin algılanan yaşı, birlikte oldukları kişinin yaşına bağlı olarak farklılık gösteriyor. Dışarıdan bakan bir grupta en genç olan kişinin yüzünü seçerken diğer kişi/kişilerle olan yaş farkını daha fazla görüyor.

İŞTE ÖRNEKLER

Sonuç olarak, birkaç yaş büyük olanlar bile daha yaşlı görünebiliyorlar. Kendisinden 50 yaş küçük sevgilisiyle konuşulan 80 yaşındaki Bernie Ecclestone, 32 yaş küçük sevgilisi Ana Araujo ile adından söz ettiren 62 yaşındaki Ronnie Wood, nişan yüzüğünü 24'lük yıldız Crystal Harris'in parmağına takan 84 yaşındaki Playboy patronu Hugh Hefner gibi ünlü isimlere duyurulur...

Araştırmacılar, yaptıkları testlerde insanların diğerlerinin yaşlarını nasıl tahmin ettiklerine baktı. Gönüllüler, bir grupta çoğu kişinin yaşlı olması halinde genç olanı seçerek yaş farkını olduğundan fazla görme eğilimi gösterdi ve diğerlerinin yaşının daha büyük olarak algıladı. Araştırma Almanya'daki Jena Üniversitesi uzmanları tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

GAZETEPORT