Gündem GetContact nedir? 'Rehbere nasıl kayıtlıyım?' tartışma konusu oldu

GetContact nedir? 'Rehbere nasıl kayıtlıyım?' tartışma konusu oldu

Paylaş
GetContact nedir? 'Rehbere nasıl kayıtlıyım?' tartışma konusu oldu

GetContact nedir ve Rehbere Nasıl kayıtlıyım? soruları bir haftadır gündemi yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Vatandaşlar bu sorulara yanıt bulmak için uğraşıyor. Siber güvenlik uzmanları ise uygulama hakkında uyarılarda bulunuyor. Sosyal medya üzerinden de giriş yapılan uygulama hesaplar için tehlike oluşturuyor.

Yaklaşık bir haftadır GetContact fırtınası esiyor. "Rehbere nasıl kayıtlıyım?" diye merak eden vatandaşlar uygulamayı indirip bu soruya cevap arıyorlar. Fakat uygulama hem özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor, hem de sosyal medya hesapları için tehlike oluşturuyor. Siber güvenlik uzamnaları ise uygulama hakkında uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar "O programı yüklemiş olan insanlar arasında rehberler transfer ediliyor. O uygulamayı üreten firmalar sizin tüm bilgilerinizi kendilerine transfer etmiş oluyorlar. Peki uygulamayı üreten firmanın suçu yok mu? Elbette var ama siz uygulamayı yüklerken bunu yapacaklarını söylemiş oluyorlar. "İzin ver" ve "izin verme" seçeneği çıkıyor. Siz izin verdiğiniz anda gönül rahatlığıyla bunu uygulamış oluyorsunuz ve karşı tarafı yükümlülükten kurtarıyorsunuz. "

SADECE REHBER Mİ?

Verilen izinle sadece rehberin paylaşılmasıyla sınırlı kalmayabileceğini belirten uzman "Fotoğraflarınız alınabilir, sosyal medya paylaşımlarından özel bilgilere hatta bankamatik şifrelerine kadar ulaşabilirler. Aklınıza gelebilecek ya da gelemeyecek her türlü bilginiz bu platformda paylaşılabilir" uyarısında bulundu.

UYGULAMA HAKKINDA BİLGİLER

GETCONTACT NEDİR?

GetContact istenmeyen çağrı engelleme ve arayan kişiyi tanımlama uygulamasıdır. Rahatsız edici aramaları filtreler ve sizin için tercih ettiğiniz kişilerin sizinle iletişim kurmasına olanak sağlar.

- Telefon defterinizde kayıtlı olmayan numaralardan aldığınız çağrıları, anlık olarak tanımlayabilirsiniz.

- Gelen arama istenmeyen bir aramaysa anlık olarak sizi uyarır. Böylece bütün otomatik aramalar, reklamlar ve telefon dolandırıcılığı aramalarından gerçek zamanlı olarak korunursunuz.

+ ARAMA ENGELLEME

İstenmeyen aramaları engelleyebilir ve bu aramaları raporlayarak diğer Getcontact uygulamasını kullanan milyonlarca kişinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Getcontact, gücünü milyonlarca kullanıcısından alır. Diğer kullanıcılar tarafından raporlanan istenmeyen çağrılardan, “Spam Koruma” özelliğini aktif ederek otomatik olarak korunabilirsiniz.

+ ÇAĞRI TANIMLAMA

Sizi arayan kişinin kimliğini, rehberinizde kayıtlı olmasa bile otomatik olarak tanımlayabilirsiniz.

+ KEŞFET

Getcontact, aynı zamanda harika bir sosyal topluluktur. Gerçek hayatta tanıyor olabileceğiniz kişileri, ortak arkadaşlarınız aracılığı ile iletişim kurmanızı sağlar. Uzun yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınıza iletişim isteği gönderebilir, arkadaşınızın isteğinizi onaylaması durumunda kendisiyle yeniden iletişim kurabilirsiniz.