Gündem Göçük altında yaşam mücadelesi

Göçük altında yaşam mücadelesi

Paylaş
Göçük altında yaşam mücadelesi

İstanbul Haramidere'de bulunan Beysan Sanayi Sitesi'ndeki bir inşaat çalışması sırasında göçük oluştu. Bu sırada, inşaatta çalışan işçilerden biri toprağa gömüldü. Göçük altında kalan işçi 7 saat sonra kurtarıldı

Haramidere’de bulunan Beysan Sanayi Sitesi’nde saat 15.00 da bir inşaata drenaj borusu döşendiği sırada göçük oluştu. Bu sırada, inşaatta çalışan işçilerden Kadir Yeşersin(37) toprağa gömüldü. Beline kadar gömülü haldeki işçiyi ilk önce inşaatta çalışanlar kurtarmaya çalıştı. Fakat kurtaramayınca durum itfaiye ve polis ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Yeşeren’i kurtarma çalışmalarına başladı. Toprağın içinde gömülü işçiyi kurtarmak için küreklerle toprak kazıldı. Ardından işçi iple çıkarılmaya çalışıldı. Ancak bu çabalar yetersiz kalınca olay yerine iş makinesi sevk edildi.

İş makinesi olay yerine gelerek göçük altındaki işçinin etrafında bulunan toprağı kepçeyle aldı. Daha sonra kazma ve küreklerle toprak kazıldı. Yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından Yeşersin, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Ambulansla Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kaldırılan Yeşersin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

İbrahim AKTÜRK-Çağatay KENARLI-İSTANBUL-DHA