Spor Gol çizgisi teknolojisi geliyor

Gol çizgisi teknolojisi geliyor

Paylaş
Gol çizgisi teknolojisi geliyor

Premier Lig yönetimi, FIFA'da tartışmalar sürerken, gol çizgisi teknolojisini uygulama kararı aldı

Yönetim Kurulu Başkanı Richard Scudamore, 2012-13 sezonundan itibaren söz konusu teknolojiyi uygulayabilecekleri konusunda umutlu konuştu. Gol çizgisi teknolojisinin futbola girmesine en büyük desteği verenlerin başında İngilizler geliyor.

İngiliz halkı, dünya kupası sırasında Frank Lampard'ın Almanya'ya karşı attığı golün geçerli sayılmamasını hala unutabilmiş değil. FIFA koridorlarında futbolda teknoloji kullanımı tartışmaları sürerken, Premier Lig Yönetim Kurulu Başkanı Richard Scudamore'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Yaklaşan sezon hakkında parlamenterlere bilgi veren Scudamore, 2012-13 sezonundan itibaren gol çizgisi teknolojisini uygulamaya başlayacakları konusunda umutlu konuştu.

Topun çizgiyi geçip geçmediğini saniyeler içinde belirleyebilecek teknolojinin kullanıma hazır olduğunu ifade eden Scudamore, "Yapabilseydik; yarından itibaren her maçta bu teknolojiyi kullanırdık. Ancak FIFA'nın da onayı gerekiyor.

FIFA yetkilileri şu anda en güvenilir sistemin hangisi olduğunu bulmaya çalışıyor. Onların da artık futbolda teknoloji kullanımına sıcak baktıklarını biliyoruz. Sanırım 2012-13 sezonu daha adil bir oyun izleyebilmemiz için gerçekçi bir hedef olacaktır" dedi.

Haberin Devamı