Türkiye (Son Dakika) Gömlekçi Ahmet Tayan'a müebbetten tahliye

Gömlekçi Ahmet Tayan'a müebbetten tahliye

Paylaş
Gömlekçi Ahmet Tayan'a müebbetten tahliye

'Gömlek Kralı' Ahmet Tayan birlikte içki içtiği arkadaşını öldürmüş ardından kastı aşan yaralama suçundan 7 yıl hapse mahkum olmuştu. Yargıtay kararı bozarak Tayan'ın cinayetten yargılanmasını istedi. İkinci yargılamada Ahmet Tayan önce ömür boyu hapse çarptırıldı sonra tahliye edildi

İstanbul Üsküdar'da, balıkçı barınağında birlikte içki içtiği nakliyeci arkadaşı Ersin Fatih Pekcan’ı (44) bıçaklayarak öldüren ve “kastı aşan yaralama” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Ravelli Gömlekleri’nin sahibi Ahmet Tayan’ın cinayetten cezalandırılmasını isteyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı bozdu.

Haberin Devamı

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’nci kez yargılanan Ahmet Tayan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezası tahrikten 16 yıla, iyi halden de 13 yıl 4 aya indi. Ahmet Tayan, temyiz aşamasının alacağı zamanın mağduriyete sebebiyet vermemesi gerekçesiyle de tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

2012 yılı Temmuz ayında Üsküdar’da lüks yatta arkadaşını öldüren ünlü işadamı Ahmet Tayan ilk ifadesinde, “Sen buraların ağası mısın?” sözü üzerine arkadaşıyla tartıştıklarını ve kendisini korumak için cinayeti işlediğini söylemişti

Ahmet Tayan olayın şu şekilde gerçekleştiğini iddia etmişti:

“Arkadaşlarımla birlikte iskelede balık yiyorduk. Bir yandan da alkol alıyorduk. Ersin beraberinde iki kişiyle birlikte iskeleye geldi. Bana karşı dönere, ‘Sen buraların ağası mısın?’ deyip laf etti. Bu lafın sonrasında tartıştık ve boğuşmaya başladık. Sofrada bulunan bıçağı alarak Ersin’i kalbinden bıçakladım. Kavga esnasında kendimi müdafaa ediyordum. Öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Ersin beni bacağımdan ve karnımdan yaraladı”

Haberin Devamı