Dünya Google 7 yaşındaki çocuğun iş başvurusunu reddetti ama bakın nasıl!

Google 7 yaşındaki çocuğun iş başvurusunu reddetti ama bakın nasıl!

Paylaş
Google 7 yaşındaki çocuğun iş başvurusunu reddetti ama bakın nasıl!

Dünya, İngiltere'de yaşayan 7 yaşındaki Chloe Bridgewater'ın Google'a yaptığı iş başvurusunu ve reddedilişini konuşuyor

Henüz 7 yaşında olan küçük Chloe kariyer planlarını biraz erken yapmaya başladı. Google'da çalışmaya karar verdiğinde ise vakit kaybetmeden hemen bir mektup yazarak Google'a gönderdi.

Sevgili Google patronu diyen başlayan mektupta özetle şunlar yazıyordu:

İŞTE O BAŞVURU MEKTUBU




"Adım Chole Bridgewater ve büyüyünce Google'da çalışmak istiyorum, ayrıca çikolata fabrikasında çalışmak istiyorum. Olimpiyatlarda yüzmek istiyorum. Babam Google'da çalışırsam go karts'a binebileceğimi kaydıraktan kayabileceğimi söyledi. Bilgisayarları seviyorum, tabletim de var. Onunla oyunlar oynuyorum. Babam bana bir gün bilgisayar alacağını söyledi. 7 yaşındayım. Öğretmenim anneme ve babama sınıfta çok iyi olduğumu söyledi..."

Google küçük kızın başvurusun değerlendirdikten sonra bir yanıt mektubu yazdı: Başvuru reddedildi. Ancak Google başvuruyu oldukça kibar bir biçimde reddederken Chloe'ye yol da göstermeyi ihmal etmedi.

GOOGLE CEO'SUNDAN ÇOK KONUŞULAN RET




İşte Google'ın CEO'su Sundar Pichai'den küçük kıza gönderilen ve sosyal medyada trend olan ret mektubu:

'Sevgili Chloe,

Mektubun için çok teşekkür ederim. Bilgisayarlar ve robotlarla ilgili olmana sevindim. Umarım teknoloji hakkında bir şeyler öğrenmeye devam edersin. Hayallerini takip ettiğin ve çok çalıştığın taktirde, Google'da çalışmaktan Olimpiyatlarda yüzmeye kadar kafana koyduğun her şeyi başarabileceğini düşünüyorum. Okulu bitirdiğin zaman yapacağın iş başvurusunu dört gözle bekliyorum.'

Haberin Devamı