Bilim - Teknoloji Google Chrome 81 artık Linux, Windows ve Mac'te indirilebilir
Paylaş
Google Chrome 81 artık Linux, Windows ve Mac'te indirilebilir

Google, Linux , Windows ve Mac dahil olmak üzere desteklenen tüm platformlarda Chrome 81'i piyasaya sürdü. Onur Binay/posta.com.tr

Yeni sürüm 81.0.4044.92 ve Web NFC API desteği de dahil olmak üzere bazı önemli iyileştirmeler içeriyor. Bu da web uygulamalarının yerleşik NFC'yi kullanabileceği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Başka bir deyişle, cihazınızda bir NFC varsa, web uygulamaları veri aktarımı veya diğer uygulamalar için Google Chrome üzerinden kullanabilir.

Google, bu sürümle toplam 32 güvenlik açığını çözdüğünü ve şirketin kusurları bildiren araştırmacılara bir kez daha binlerce dolar ödediğini söyledi.

Yüksek önem derecesine sahip olarak işaretlenmiş üç güvenlik açığı bulunuyordu. Bunlardan biri uzantılarda, biri ses tarafında ve diğeri WebSQL'de okuma hatası olarak bildirildi.

Chrome 81, 82 sürümünü tamamen atlamayı planlayan Google'ın corona virüs pandemi sırasında planlanan güncellemesinin bir parçası olarak gelen ilk yeni sürümü.

Şirket , salgının ardından 82 sürümünü tamamen atlayacak ve direkt 83 sürümüne geçecek.

Haberin Devamı

Microsoft dahil olmak üzere diğer Chromium tabanlı tarayıcı geliştiricileri de bu programla uyumlu. Microsoft Edge'in yeni ve kararlı bir versiyonunun kısa süre sonra gelmesi bekleniyor.