Bilim - Teknoloji Google Nexus serisi artık yok
Paylaş
Google Nexus serisi artık yok

Android işletim sisteminin öncüsü kabul edilen Google Nexus serisi cihazlar artık yok. Google, kendi serisine son verdi. İşte detaylar

4 Ekim tarihinde düzenlenen Google etkinliğinde önemli bir adım atıldı. Google, kendi akıllı telefon tarihinde ilk defa Nexus ismini taşımayan cihazlarla karşımıza çıktı. Google’ın yeni telefonları Pixel ve Pixel XL olarak adlandırıldı. PekiNexus serisine ne oldu?

Google Nexus artık yok!

Geçtiğimiz yıl duyurulan LG Nexus 5X ve HuaweiNexus 6P modelleriyle birlikte Pixel C adını taşıyan bir tablet bilgisayar da karşımıza çıkmıştı. Pixel ismiyle ilk defa o an tanıştık. Şimdi ise yeni telefonlar Nexus serisine ait değil.
TheVerge isimli sitenin haberine göre Google, Nexus serisi için artık bir planı olmadığını söylüyor. Bu iddia ile birlikte, ülkemizde aktif olmayan, Google Store isimli Google’ın satış sayfasında da artık Nexus modelleri yer almıyor. Bu bilgiler ortaya çıkana kadar kullanıcılar 7 inç ekranlı tablet tarafında Nexus isminin hala kullanılabileceğini düşünüyordu. Ancak umutların tükendiğini söyleyebiliriz. “Google’ın telefonu” olarak bilinen Nexus serisi yerine artık yola Pixel serisi ile devam edilecek.

Benzer bir hamle geçtiğimiz dönemlerde Sony tarafında karşımıza çıkmıştı. Kullanıcılar Xperia Z6 modelini beklerken, Sony, Xperia Z serisine son verildiğini duyurmuştu. Bakalım Google, Nexus serisindeki başarısını Pixel modellerinde devam ettirebilecek mi?

Haberin Devamı