Görünüşüne bakan kaçıyor ama tadan vazgeçemiyor!

Samsunlu balıkçılar, kilosu 30 liradan satılan iskorpit balığının görünüşü nedeniyle rağbet görmediğini, bir kez tadanların ise vazgeçemediğini söyledi

29 Mayıs 2019, Çarşamba 15:11 Son Güncelleme:
A A

Samsun’da balık sezonun kapanmasının ardından tezgahlarda olta balıkları satılmaya başlandı. İstavrit, barbun, kaya, izmarit ve sargoz gibi balıkların yanı sıra iskorpit balığı da görücüye çıktı.


Görünüşü ile korkutan dışı zehirli balık iskorpit, bir kez tadanlar için ise vazgeçilmez oluyor.


GÖREN ALMIYOR AMA TADAN...

GÖREN ALMIYOR AMA TADAN...

Vatandaşların iskorpitten korktuğunu ifade eden balık satıcısı Kurtça Aydın, "Sezonun kapanmasının ardından kültür balıkları satıyorduk. 15 gündür olta balıkları da gelmeye başladı. İstavrit, barbun, kaya, izmarit ve sargoz gibi balıklar satmaya başladık. Vatandaşlar bu balıklara da ilgi gösteriyor. İskorpiti herkes bilmiyor. Genellikle Sinoplular ya da restoranlar alıyor. Samsun’da vatandaşlar iskorpitin görünüşünden korkuyor. Bu yüzden de alıp yemeye yanaşmıyorlar. Ancak bir kez yiyen, bu balıktan vazgeçemiyor. Uzmanlar da bu balığın çok sağlıklı olduğunu söylediler. Çorbası, buğlaması ve şişi olur. Dışının aksine löp et çıkar" dedi.


'KÖTEK BALIĞI DA OLDUKÇA FAZLA ÇIKIYOR'

'KÖTEK BALIĞI DA OLDUKÇA FAZLA ÇIKIYOR'

Bu sezon bol miktarda kötek balığı olduğunu belirten Adil Yaşar ise "Şu anda çok kötek balığı çıkıyor. Yaz mevsiminin balığı kötek diyebiliriz. Vatandaşlar da köteğe rağbet gösteriyor. Bu sene yaz olmasına rağmen iyi balık çıkıyor. 7-8 senedir Karadeniz’de bu kadar bol kötek balığı çıkmıyordu. Köteğin lezzetini genelde yaşlılar biliyor. Kilosunu 35 liradan satıyoruz. Bu balığın kızartması ve buğlaması yapılıyor" diye konuştu.


Samsun’da barbun 30, istavrit 15, iskorpit 30, izmarit 10 , kaya balığı 15, sarıkulak 10, çupra-levrek 25, somon ve alabalığın kilosu ise 22 liradan satılıyor.


İHA

Sıradaki haber yükleniyor...