Gündem Gözaltılar sürüyor

Gözaltılar sürüyor

Paylaş
Gözaltılar sürüyor

AA: 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti Malatya'da gözaltına alındı

Huduti, darbeden dolayı gözaltına alınmış olan en üst rütbeli muvazzaf asker oldu.

Haberin Devamı

Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe kalkışmasına yönelik yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında, polis ekiplerinin 2. Ordu karargahına girmesinin ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve 2 Tuğgeneral ile birlikte 160 asker gözaltına alındı.

Öte yandan, 2. Ordu karargahında ölü olarak bulunan binbaşının ise darbe yanlısı olduğu belirtildi. Halen darbe yanlısı bir yarbay ile bir yüzbaşının ise tedavi altında alındığı öğrenildi.

3. KOLORDU KOMUTANI DA GÖZALTINA ALDIN

Bir grup askerin darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bursa’nın İnegöl ilçesinde gözaltına alınan 3. Kolordu Komutanı Orgeneral Erdal Öztürk, sorgulanmak üzere İstanbul’a götürüldü.

Haberin Devamı

Savcılık tarafından yakalama kararı çıkartılan 3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk, İnegöl ilçesinde eşiyle köfte yerken polis tarafından gözaltına alındı. Öztürk, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’a götürüldü.

Öte yandan, Bursa’da İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un da aralarında bulunduğu 11 kişinin sorgusu ise sürüyor.

Siirt Jandarma Komutan Vekili tutuklandı

Siirt İl Jandarma Komutan Vekili Necati Metin, çıkarıldığı mahkemece darbeye teşebbüs etmekten tutuklandı.

Isparta’da 2 general tutuklandı

Darbe girişimi sonrası Isparta’da gözaltına alanın Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin AKkaya ve Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Müstafa Kurutmaz tutuklanarak, cezaevine gönderildi.