Spor Grid kızları Formula 1'den çıkartıldı

Grid kızları Formula 1'den çıkartıldı

Paylaş
Grid kızları Formula 1'den çıkartıldı

Formula 1'in ticari müdürü Sean Bratches grid kızlarının marka değerleriyle örtüşmediği için yeni sezonda yarışlardan çıkartıldığını açıkladı

posta.com.tr

Formula 1
, grid kızların marka değerleriyle örtüşmediği ve toplumsal normlarla bağdaşmadığı için Grand Prix'lerden çıkartıldığını açıkladı.

Uygulama 2018 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası'ndan itibaren başlayacak. Değişikler Grand Prix zamanlarında düzenlenen diğer motor sporları serilerinde de uygulanacak.

Formula 1'in ticari müdürü Sean Bratches konuyla ilgili olarak "Geçen sene Formula 1'de güncellememiz gereken kısımlar üzerinde çok çalıştık. Niyetimiz bu muhteşem sporu vizyonumuzla daha da ileriye taşımaktı. Yıllar süren grid kızları geleneğinin de günümüz dünyasındaki değerlerimizle örtüşmediğini gördük.


'RİNG KARTI KIZLARI İÇİN AYNI KARAR ALINAMAZ'


Geçtiğimiz salı günü de profesyonel boksun bir numaralı promosyon şirketi olan Matchroom Boxing'in kurucusu Eddie Hearn dart sporunda alınan bu kararı eleştirmiş, aynı kararın ring kartı kızları için asla alınmayacağını açıklamıştı:

"Aralarda hangi rauntun oynandığını seyircilere göstermek için sahneye çıkan ring kartı kızları boksun en önemli geleneğidir ve televizyon izleyicilerine çok nadir gösterilir."

Eddie Hearn, Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonu Anthony Joshua'nın bugünlere gelmesinde en etkili isim olarak biliniyor.



Profesyonel Dart Birliği de yayıncıların yoğun şikayetlerinden sonra turnuvalarda oyunculara sahneye gelirken eşlik eden walk-on kızlarını kullanmayacaklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı