Güçlü faydalarıyla bilinen limon kabuğu nasıl tüketilmeli?

Limon kabukları yüksek sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor. Yapılan çalışmalar, limonun suyu gibi kabuğunun da antioksidan kaynağı olduğunu gösteriyor. En az meyvesi kadar limonun kabuğu da faydalı. Limonun asıl vitamini kabuğunda…

20 Kasım 2021, Cumartesi 16:56 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yapılan çalışmalar, limonun suyu gibi kabuğunun da antioksidan kaynağı olduğunu gösteriyor. En az meyvesi kadar limonun kabuğu da faydalı. Limonun asıl vitamini kabuğunda… 

Limon kabuğunun faydaları nelerdir?

LİMON KABUĞU NE İŞE YARAR?

LİMON KABUĞU NE İŞE YARAR?

İçerisinde büyük oranda C vitamini ve kalsiyum bulunan limon kabuğu stresin azaltılmasında ve yok edilmesinde büyük katkısı bulunmaktadır.

Diş etlerinin daha güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir.


LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI

  • Yüksek vitamin değerlerine sahiptir.
  • Hücre hasarını önler
  • İltihaplanmayla savaşır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Böbrekleri ve karaciğeri temizlemeye yardımcı olur
  • Kan basıncını düzenler
  • Diyabet ve fazla kilolardan kurtarır
  • Kolestrolü düzenler
  • Astıma karşı koruyucudur
  • Parazit ve kurtları yok eder
  • Antideprasan görevi görür
  • Stres ve sinire iyi gelir


LİMON KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

LİMON KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

Limon kabuğunu direkt olarak tüketebilirsiniz ancak ekşi gelecektir Bu nedenle farklı tariflerinizde sıklıkla kullanmayı deneyin.

  • Limon kabuklarını salataya ekleyin
  • Kekler bol limon kabuğu için harikadır.
  • Limon kabuğundan bitki çayları yapabilirsiniz.
  • Ekşili yemeklerinize limon kabuğu rendeleyin

Limon kabuğunun farklı kullanım alanları da vardır. Sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, Ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir.

LİMON ÇAYI NASIL YAPILIR?

LİMON ÇAYI NASIL YAPILIR?

Limon kabuğu yemek zayıflatır. Kabuğunda var olan enzimler vücut için gerekli besinleri karşılar.
  • Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.
  • 20 dk kaynatıp süzün.
  • Bal ile tatlandırıp servis edin.

Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.

Unutulmamalı ki; Her besinde olduğu gibi limon ve limon kabuğu tüketiminde aşırıya kaçılması zararlı olabilir.

 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Eliptik bisiklette herkesin yaptığı en kötü hatalar