Gül reçeli tarifi: Gül reçeli nasıl yapılır?

Yazın başında çoğu meyvenin çıkması ve birçok çiçeğin açması mutfağımızdan güzel kokuların yükselmesine sebep oluyor. Gül reçeli tarifi de bu kokulara neden olan tariflerden. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için gül reçeli tarifi arıyor ya da gül reçeli tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Gül reçeli tarifi: Gül reçeli nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

30 Mayıs 2020, Cumartesi 18:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına bayılacağınız, kahvaltının vazgeçilmezi olan gül reçeli tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için gül reçeli tarifi arıyor ya da gül reçeli tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Gül reçeli tarifi: Gül reçeli nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Gül reçeli tarifi

Gül reçeli malzemeleri

  • 250 gram pembe gül yaprağı (İsteğe bağlı kırmızı veya beyaz da kullana)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 litreye yakın su
  • 2 limon suyu


Gül reçeli yapılışı

Gül reçeli yapılışı

Öncelikle gül yapraklarını köklerinden çıkarın. Temiz suda yıkayarak kirlerinden ve mikroplarından arındırın. Küçük bir kaba gül yapraklarını ve bir miktar toz şekerini ekleyip ellerinizle ezin. Üzerini streçleyip serin bir ortamda 1 gece bekletin. Serin bir ortamda bekletilen karışımı derin bir tencereye alın kalan şekeri, limon suyunu ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 20 – 25 dakika kadar kaynamaya bırakın. Karışım katılaşmaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Kavanoza reçelinizi döküp kavanozunuzun ağzını sıkıca kapatın. Soğuyunca servise hazır hale gelecektir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri