Magazin Gülsin Onay kimdir?

Gülsin Onay kimdir?

Paylaş
Gülsin Onay kimdir?

Ünü 5 kıtada 56 ülkeye yayılan, Venezüella’dan Japonya’ya kadar her yerde konser veren piyanist Gülsin Onay kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte merak edilen soruların cevapları…

Müzik yolculuğuna harika çocuk olarak başlayan Gülsin Onay internet kullanıcıları tarafından sıklıkla aratılıyor. Gülsin Onay kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte Gülsin Onay hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

GÜLSİN ONAY KİMDİR?

Alman bir baba ile Türk bir annenin kızı olarak dünyaya gelen Gülsin Onay’ın annesi piyanist, babası da kemancıdır. Gülsin Onay, Ankara Devlet Konservaurı’nda Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun’dan iki yıl özel eğitim aldı. 12 yaşında Fransa’ya gönderildi.

Gülsin Onay Türk piyanist. "Harika çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdürür. Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir.

Uluslararası müzik kariyeri, 5 kıtada 56 ülkeye yayıldı. Venezüella’dan Japonya’ya kadar her yerde konser verdi. Dünyanın önde gelen orkestraları eşliğinde solist olarak sahne aldı. Müstesna bir Chopin icracısı olarak kabul ediliyor. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay, Saygun’un eserlerinin de dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanınıyor. Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığıyla değil "sınırsız enerji" ve duyarlı yorumlarıyla olağandışı bir piyanist olarak değerlendirdikleri Onay’ın hayatı 3 evlilik yaptı.

Haberin Devamı