Siyaset Günay: İzmir'deki operasyondan rahatsızım
Paylaş
Günay: İzmir'deki operasyondan rahatsızım

Günay: İzmir'deki operasyondan rahatsızım

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun zamanlamasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Seçim eşiğinde, biz son derece diyalog içinde fikirlerimizi söyleyebileceğimiz bir ortam içinde seçime gitmeyi amaçlarken ve bunun için çalışırken, çeşitli çekişmelere neden olacak yeni bir tartışmanın ortaya çıkmış olmasından yüksek sesle ifade ediyorum rahatsızım. Rahatsızlık duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 şirketine yönelik mali operasyonu şu sözlerle değerlendirdi:
"Sabahtan duyar duymaz Sayın Başkan’la olayı konuştum. Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum. Soruşturmada olan bir konuyla ilgili bir önyargı ifade etmek istemem. Ama zamanlamanın uygun olmadığını düşünüyorum. Birkaç aydır süren bir soruşturmaymış. Seçim eşiğinde, biz son derece diyalog içinde fikirlerimizi söyleyebileceğimiz bir ortam içinde seçime gitmeyi amaçlarken ve bunun için çalışırken, çeşitli çekişmelere neden olacak yeni bir tartışmanın ortaya çıkmış olmasından yüksek sesle ifade ediyorum rahatsızım. Rahatsızlık duyuyorum. Yargının herhangi bir biriminin herhangi bir işine karışmamız sözkonusu değil. Ben bu konuda gereken dikkat ve özenin gösterilmesini, soruşturmada görev alan kamu yetkililerinden rica ettim. Bu konuda tahkikat izni veren savcılara herhangi bir şey söylememiz sözkonusu değil. Bu zamanlamadan rahatsızlık duydum."

Haberin Devamı

Bakan Günay’ın yanında oturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise soruları yanıtsız bırakarak, yazılı açıklama yaptığını ifade etti.

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

İzmir'de 'belediye' operasyonu