Gündem 1 Ocak Pazartesi toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir’de metro ve trenler 1 Ocak’ta bedava mı?

1 Ocak Pazartesi toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir’de metro ve trenler 1 Ocak’ta bedava mı?

Paylaş
1 Ocak Pazartesi toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir’de metro ve trenler 1 Ocak’ta bedava mı?

Yeni yıla girilmesine kısa süre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabından yeni bir karar paylaştı. Bakan Uraloğlu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hizmet veren Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosunun 1 Ocak Pazartesi günü vereceği hizmete ilişkin iyi haber verdi. İşte Bakanın açıklamasıyla 1 Ocak Pazartesi toplu taşıma ücretsiz mi? sorusunun yanıtı…

İstanbul, Ankara ve İzmir’de dini ve milli bayramlarda toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet veriyor. Uygulama günler öncesinden kamuoyu ile paylaşılıyor. 1 Ocak tarihinin de resmi tatil olması nedeniyle toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı konusu merak ediliyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı paylaşımla merak edilen soruların yanıtını da vermiş oldu.

Haberin Devamı

1 OCAK PAZARTESİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu resmi Twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımda müjdeli haberi “Ulaşımda 1 Ocak hediyesi” başlığı ile duyurdu.

Bakan Uraloğlu paylaşımında

1 Ocak 2024'te⤵️

🚄Ankara'da Başkentray,

🚄İstanbul'da Marmaray ve Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metrosu,

🚄İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İfadelerini kullandı. Aynı zamanda konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nı da kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre 1 Ocak 2024 Pazartesi günü Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferi ücretsiz olarak düzenlenecek.