Gündem 10 Kasım resmi tatil mi 2022? Yarın (10 Kasım) bankalar, noterler, kargolar açık mı?

10 Kasım resmi tatil mi 2022? Yarın (10 Kasım) bankalar, noterler, kargolar açık mı?

Paylaş
10 Kasım resmi tatil mi 2022? Yarın (10 Kasım) bankalar, noterler, kargolar açık mı?

10 Kasım hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Bağımsızlık savaşının önderi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. Yılında yurtta ve dünyanın pek çok bölgesinde saygı, özlem ve minnetle anılacak. Okullar ve resmi kurumlarda törenler düzenlenecek. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi 2022? Yarın (10 Kasım) bankalar, noterler, kargolar açık mı? İşte yanıtı…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 1938 yılının 10 Kasım’ında kurduğu cumhuriyeti Türk halkına emanet ederek hayata gözlerini yumdu. Ulusal yas ilan edilen o günden bugüne kadar 10 Kasım’da Atatürk’ü anma etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda yarın işe gidecek veya banka, noter ve kargolarda işe olan pek çok kişi de ‘10 Kasım resmi tatil mi?’ araştırması yapıyor…

Haberin Devamı

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ 2022?

2022 yılında Perşembe gününe denk gelen 10 Kasım resmi tatiller arasında yer almıyor.

YARIN (10 KASIM) BANKALAR, NOTERLER, KARGOLAR AÇIK MI?

10 Kasım resmi tatil olmadığı için bankalar, noterler ve kargolar dahil olmak üzere tüm işyerleri çalışmalarına devam edecek.

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ’NDE NELER YAPILIR?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te aramızdan ayrılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır.

10 Kasım gününü kapsayan 10-16 Kasım tarihleri arasındaki Atatürk Haftası’nda ülke genelinde Atatürk’ü anma programları düzenlenir, Ulu Önderin ilke ve devrimlerinin anlatılır, radyo ve televizyonda konuşmaları kendi sesinden yayımlanır, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterilir.
10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilir.

Haberin Devamı

Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. 

Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir, daha sonra da yarıya indirilir.