Gündem 10 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada akılalmaz hata! Facia böyle geliyorum demiş

10 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada akılalmaz hata! Facia böyle geliyorum demiş

Paylaş
10 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada akılalmaz hata! Facia böyle geliyorum demiş

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Kazanın yoğun sis nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Öte yandan kazaya karışan sürücülerin 6'si gözaltına alındı. Kazadan yara almadan kurtulan 10 kişi başka bir otobüsle Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geldi. Kazazedeler yaşadıklarını anlattı. 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan feci kazaya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi otobüsünün, Giresun'daki bir cenazeden döndüğü ortaya çıktı. Kazada otobüste bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişinde 3'ü otobüs 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza sonrası CNN Türk canlı yayınına bağlanan Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kazanın yoğun sis nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

10 ÖLÜ, 8'İ AĞIR 59 YARALI

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişinde yaşanan kazayla ilgili olarak Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada 10 kişinin öldüğünü, 8'i ağır 59 kişinin yaralandığını açıkladı Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

KAHREDEN DETAYI VALİ AÇIKLADI

Kazayla ilgili yeni bir açıklama yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "Kazanın olay şekline ilişkin ise ilk tahminler bir otomobilin TIR'ın çarpması sonrası zincirleme kazanın başladığı yönünde. Can kayıplarının daha çok araçlardan inenlere diğer araçların çarpması şeklinde olduğu yönünde'' açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

KAZA BÖYLE MEYDANA GELDİ

Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünün cenaze için gittiği Giresun'un Görele ilçesi Yeşildere köyünden döndüğü öğrenildi. Defin işleminin ardından İstanbul'a dönüşe geçen otobüs, Sakarya Kuzey Marmara otoyolunda yoğun sis nedeniyle önündeki kazayı görünce sağ şeritte beklemeye başladı. İddiaya göre o sırada arkadan gelen diğer yolcu otobüsü, cenazeye katılan vatandaşları taşıyan otobüse çarparak sürükledi. Kazada cenazeden dönen vatandaşları taşıyan otobüsteki 2 kişi hayatını kaybetti.

"ÇOK FECİ BİR DURUM"

CNN Türk yayınında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Başımız sağ olsun. Dün gece feci bir kaza oldu. 10 civarında cenazemiz var, 54 civarında yaralımız var. Yaralılardan bir tanesinin durumu ağır. Çok feci bir durum. Başımız sağ olsun. Yaralılarımız hastanelere ulaştı, araçlar kaldırılıyor. Yolun açılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yoğun sis ve görüşün az olması nedeniyle kaza meydana geldi. Bir TIR, TIR'a vuran bir taksi, akabinde bir otobüs ve bir otobüs daha. Toplamda hepsi 7 araç. Diğerleri bir kamyonet." dedi.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Kazayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir." dedi.

Haberin Devamı
Sakarya'da zincirleme kaza: 10 ölü, 59 yaralı

BAKAN KOCA ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Sakarya'daki kazayla ilgili son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır." paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı

KAZAYA KARIŞAN 6 SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı.

KAZADAN YARA ALMADAN KURTULANLAR İSTANBUL'A GELDİ 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde 10 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin de yaralandığı kazanın ardından diğer yolcular, farklı bir otobüsle Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na getirildi. Gelen yolcular arasından bazılarının hafif yara aldığı ve yakınları tarafından hastaneye götürüldükleri öğrenildi. Otogarda bekleyen kazazedelerin yakınları, otobüsten indiklerinde onları sarılarak ve ağlayarak karşıladı. 

PATIRTI KOPTU ONA UYANDIK

Kazayı gören Hasan Horasan da, "Çok sis vardı. 2-3 metre görüntü yoktu. O kadar sisliydi. Yolun kenarında insanlar öyle yatıyordu, sağ tarafında da 15-20 kişiye yakın yatıyordu. Kafası kanayan, suratı kan içinde olanlar…" dedi. 

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

Kazazede Esme Tosun, "Bir ses duyduk, bir anda oldu. Sağ tarafımı vurdum. Boynum ağrıyor. Çok sis vardı. Biri geldi bize vurdu. Bizim otobüste duramadı, bariyerlere çarptı" diye konuştu. 

Haberin Devamı

"SADECE BURNUNDA KANAMA VAR"

Kayınvalidesi otobüste yaralanan Oğuzhan Ağır, "Kendisi saat 04.45 gibi bizi aradı. Sisten dolayı kaza olduğunu söyledi. Otobüsler birbirine çarpmış sanırım. Bizde kendisinden öyle haberdar olduk. Sadece burnunda kanama var, doktora baktıracağız. Ve gözünün altı mor bir şekilde. Kayseri'den geliyorlardı, akşam 19.00'da yola çıkmışlardı. En son Bolu'da görüşmüştük. Sonra Düzce, Sakarya arasında bir yerde böyle bir kaza olmuş" diye konuştu. 

"CAM BİRDEN PATLADI"

Senem Yüker, "Nasıl oldu göremedik, her yer sisliydi. Cam birden bire patladı, geldi gözüme değdi. Ortalık biran da karıştı, ne olduğun anlayamadım. Hemen indik aşağıya, bu kadar. Sabaha karşı oldu, saat 4 civarıydı sanırım. Kayseri'den geliyorduk. Kaza sonrası neler oldu hiç bilmiyorum, ben kendimden geçmişimö ifadelerini kullandı. Kazadan hafif yara alan başka bir yolcu "Allah kimseye vermesin. Anlatacağımız bir şey yok. Uyuduk, uyandık, bir patırtı koptu, ona uyandık" dedi. Farklı bir otobüsteki bir yolcu ise ise, "Biz kazaya şahit olmadık, arka taraftaydık. Bizden bir önceki otobüste oldu" ifadelerini kullandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER