Gündem 10 milyon lirayı böyle çalmışlardı... Hırsızlıktan sonra ilk işi bu oldu!

10 milyon lirayı böyle çalmışlardı... Hırsızlıktan sonra ilk işi bu oldu!

Paylaş
10 milyon lirayı böyle çalmışlardı... Hırsızlıktan sonra ilk işi bu oldu!

İstanbul’un Fatih ilçesinde döviz bürosuna gitmek üzere elinde para dolu poşetlerle evinden çıkan kişiyi darbeden 4 kişi, 10 milyon lirayı çalarak kayıplara karıştı. Tek tek yakalanarak tutuklanan hırsızların çaldıkları parayla yaptıkları ilk iş şoke etti.

Fatih ilçesinde bulunan Laleli Ordu Caddesi'nde meydana gelen olayda, 4 şüpheli çakarlı minibüsleriyle olay yerine gelmesiyle başladı. Şüpheliler, daha sonra evinden döviz bürosuna gitmek için yola çıkan Edip Aydın’a kendilerini polis olarak tanıttı.

Haberin Devamı
Fatih'te yaklaşık 8 milyon lira değerindeki dövizin gasp anı kamerada Fatih’te çalıştığı döviz bürosuna gitmek için evinden çıkan şahsı, içinde 386 bin euro ve 98 bin 500 pound olan 2 poşeti gasp ederek kayıplara karışan 4 şüpheli operasyonla yakalandı. Yaklaşık 8 milyon lira değerindeki dövizin silahlı bir saldırgan tarafından gasp edilmesi kameraya yansırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

4 kişi, kendilerinden şüphelenince darbettikleri Aydın’ı minibüse bindirdi. Şüpheliler içinde 10 milyon lira bulunduğu söylenen çantayı gasp ettikten sonra kaçırdıkları Aydın’ı araçtan indirip, kaçtı.

Bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik kameralarını inceleyen ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

Aydın'ın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Aydın'ın ifadesini alıp çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalarda, motosiklet Fatih'te terk edilmiş halde bulundu.

Güvenlik kameraları görüntülerinden olayı gerçekleştiren Emrah T. ile ona yardım eden M.B.A, B.G ve B.I olduğu belirlendi. Paraları paylaşıp kaçan dört şüpheli Esenyurt, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ADLİYE’YE SEVK EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan yağma ve kasten yaralama gibi 8 suç kaydı olan Emrah T. ile olayı planlayan ve yardım eden yine çok sayıda suç kayıtları olan M.B.A, B.G ve B.I İstanbul Adliyesine sevk edildi.

KORKUNÇ ANLAR KAMERADA

Gasp anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Emrah T. döviz bürosu çalışanına silah doğrultarak elindeki para dolu poşetleri gasp etti. Şüpheli hızla koşarak kendisini bekleyen motosiklet ile olay yerinden ayrıldı. Şüphelilerin motosiklet ile gidişi görülüyor.

HIRSIZLIKTAN SONRA İLK İŞİ BU OLDU

Gasp olayını planlayanlardan şüpheli M.B.A, ilk iş olarak eski aracını sattı. Daha sonra da payına düşen paradan yaklaşık 20 bin Euro bozdurarak galeriden lüks araç aldı. Ancak şüpheli, yeni aracına binemeden gözaltına alındı.

Operasyon ile lüks araca da el konuldu. Şüphelilere yönelik yapılan operasyonda 1 milyon 140 bin lira değerinde de döviz ele geçirildi.