Gündem 100. Yıl Marşı sözleri: 100. Yıl Marşı’nın yazarı İlker Kömürcü kimdir, kaç yaşında ve nereli?

100. Yıl Marşı sözleri: 100. Yıl Marşı’nın yazarı İlker Kömürcü kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
100. Yıl Marşı sözleri: 100. Yıl Marşı’nın yazarı İlker Kömürcü kimdir, kaç yaşında ve nereli?

100. Yıl Marşı'nın yazarı İlker Kömürcü, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir merak ve ilgiyle takip edilen isimlerden biri haline geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinci seçilen ve ilk defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bir etkinlikte seslendirilen "100. Yıl Marşı"nın yazarı olan İlker Kömürcü'nün hayat hikayesi araştırılıyor. Peki 100. Yıl Marşı’nın yazarı İlker Kömürcü kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte 100. Yıl Marşı sözleri...

İlker Kömürcü'nün adı, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde hazırlanan 100. Yıl Marşı ile beraber gündeme geldi. Bu anlamlı marş, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk defa Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü kutlamalarında seslendirildi. 100. Yıl Marşı'nın yazarı Doç. Dr. İlker Kömürcü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde doçent olarak görev yapıyor. Müzik alanına dair eserler yazan Kömürcü, akademik anlamda da önemli katkılarda bulunuyor.

Haberin Devamı

İLKER KÖMÜRCÜ KİMDİR?

1978’de Ankara’da doğan İlker Kömürcü, babasının müzik öğretmeni olmasından ötürü müzik ile çok erken yaşlarda tanıştı. Henüz lise dönemlerinde konservatuvar eğitimi almaya başlayan Kömürcü, sonrasında Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Ardından bu üniversitede yüksek lisans yapan İlker Kömürcü, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi programında doktora yaptı.

Yüksek lisans tezi kontrabas eğitimi, doktora tezi ise müzik estetiği, eleştirisi ve felsefesi konuları üzerine olan Kömürcü, 2000 ile 2007 yıllarında oda orkestrasında kontrabas sanatçısı olarak yer aldı.

Akademik kariyerine de 2008’de başlayan İlker Kömürcü, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmaya başladı. Burada müdür yardımcılığı, bölüm başkanlığı ve müdür gibi pozisyonlarda görev yapan Kömürcü, 2020’de akademik çalışmaları sonucunda doçentlik unvanını aldı. Akademik çalışmalarının yanı sıra müzik çalışmalarına da devam eden Kömürcü, çeşitli besteler yaparken müzik düzenlemelerine de imza attı.

Haberin Devamı

İLKER KÖMÜRCÜ EVLİ Mİ?

100. Yıl Marşı’nın söz yazarı olan İlker Kömürcü, evli ve bir çocuk babasıdır.

İLKER KÖMÜRCÜ'NÜN ESERLERİ

Estetik ve Eleştiri Bağlamında Adorno ve Müzik kitabının yazarı da olan İlker Kömürcü Doç. Dr. ünvanıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Yaylı Çalgılar Birimi'nde görev yapmaktadır.

ERDOĞAN, SÖZ YAZARI VE BESTECİLERE PLAKET TAKDİM ETTİ

Marşın söz ve bestesinin İlker Kömürcü’ye, düzenlemesinin Yusuf Yalçın’a ait olduğu açıklandı. İkinci ve üçüncü olan marşların çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren eserlerin söz yazarı ve bestecilerine plaket takdim etti.

1071 KİŞİ KONSER VERDİ

Şarkıcı Ferhat Göçer ile Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası’nın ardından programda, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bandoları, MSB Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Çok Sesli Korosu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu, Jandarma Komutanlığı Merasim Birliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, 16 Türk Devleti Merasim Birliği, Tarihi Osmanlı Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Gösteri Grubundan oluşan 1071 kişi konser verdi.

Haberin Devamı

100. YIL MARŞI SÖZLERİ

100.Yıl Marşı'nın sözleri şöyle:

"Parlayan yıldızı Anadolu'nun

Çağlayan sel gibi şanlı ulusun

Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı

Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun

Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim

Tarihe sığmayan destanlar bizim

Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda

Kalplere kazınmış bu vatan bizim

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz

Özgürlük tutkusu damarlarımda

Çelikten her nefer semalarımda

Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize

Tek yürek bu millet en zor anında

Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden

Denizler köpürse taşsa dağlardan

Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz

Kahraman yarattı Türk'ü yaratan

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

Haberin Devamı

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi'nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz."