Gündem '11 ayın Sultanı' geldi! Ramazan bu yıl 29 gün sürecek, işte nedeni

'11 ayın Sultanı' geldi! Ramazan bu yıl 29 gün sürecek, işte nedeni

Paylaş
'11 ayın Sultanı' geldi! Ramazan bu yıl 29 gün sürecek, işte nedeni

Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazı yarın kılınacak, yine yarın gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı bu yıl Ramazan'ın 29 gün süreceğini açıkladı. İşte nedeni...

İslam alemi, 23 Mart Perşembe günü yılın ilk orucunu tutacak. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşan Müslümanlar, bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getirecek. 21 Nisan'da ise Ramazan Bayramı başlayacak. Bu kapsamda Ramazan 29 gün sürecek.

Haberin Devamı

BAYRAM 21 NİSAN'DA

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 17 Nisan'da idrak edilecek. Din İşleri Yüksek Kurulunca fitre miktarı 70 lira olarak belirlendi.

HİLAL, 23 MART SABAHI GÖRÜLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, ramazan ayının 29 gün sürmesiyle ilgili kameri takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 29 gün ve bir kaç saat olduğunu söyledi.

Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle ilgili olduğuna işaret eden Bozkurt, "Bu ramazan da 29 gün sürecek. Greenwich saatiyle hilalin 23 Mart sabahında görüleceği öngörülüyor." bilgisini verdi..

Haberin Devamı