Gündem 12 milyonluk espri yapmış!

12 milyonluk espri yapmış!

Paylaş
12 milyonluk espri yapmış!

Nihal Candan Bahar-Nihal Candan kardeşler polisteki ifadelerinde yine aptal rolünü oynadı ve "Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok" dedi. Bahar Candan, hesabına aktarılan 12 milyon TL'yi gösterdiği Instagram paylaşımı için "2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım. Amacım espri yapmaktı" dedi.

Dolandırıcılık, kara para aklama ve örgüt üyesi olma suçlarından gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Bahar- Nihal Candan kardeşlerin polisteki ifadeleri tamamlandı. Çete üyelerinin otomobil satma bahanesiyle ağlarına düşürdüğü kurbanlarla yemeğe çıktıkları tespit edilen kardeşlerden Nihal Candan bu konuda "Onur Apaydın (çete liderlerinden biri) benim o zaman erkek arkadaşımdı. Kulüplere, yemeklere onunla giderdim. Ben kimseyi araç alması için ikna etmedim" dedi.

Haberin Devamı

ONLAR ŞİMDİ HAPİSTE

Bahar Candan'a ise Instagram'a koyduğu ve hesabına gelen 12 milyon lirayı gösterdiği paylaşım soruldu. Candan bu soruya, "O paylaşımda, 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım, amacım espri yapmaktı" diye cevap verdi. Soruşturmada adı geçen mağdurlar da tek tek soruldu, Bahar Candan hiçbirini tanımadığını söyledi. İki kardeşin cep telefonlarına ve bilgisayarlarına da el konuldu. Telefondaki tüm yazışmalar ve aramalar mercek altına alındı. Nihal ve Bahar Candan ile Hacı İsrafil Sağlam dün ’kara para aklama’ ve ’suç örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı.

SOSYETİK DOKTOR YURTDIŞINA KAÇTI

Bahar-Nihal Candan'ın üyesi olduğu çete, ağına düşürdükleri kişileri "Devletin sattığı icralık otomobilleri yarı fiyatına alıyoruz" diyerek kandırıyordu. Mağdurlar ucuz otomobil almak için para gönderiyor, çete de bu paraya el koyuyordu. Çetenin bu yolla elde ettiği para 100 milyon liranın üzerinde. Bu sistemin kilit isminin Nişantaşı'nda kliniği bulunan sosyetik kadın doğum uzmanı Dr. Refik Ersin Eroğlu olduğu ortaya çıktı. Eroğlu, kendi hastalarını "Ucuz araç var" şeklinde mesajlar atarak 'sazan sarmalı'na çekiyordu. Doktorun operasyondan kısa süre önce yurtdışına kaçtığı belirlendi.

Haberin Devamı
12 milyonluk espri yapmış!