Gündem 12 terör eylemi gerçekleştiren terörist yakalandı! Türkiye'ye getirildi

12 terör eylemi gerçekleştiren terörist yakalandı! Türkiye'ye getirildi

Paylaş
12 terör eylemi gerçekleştiren terörist yakalandı! Türkiye'ye getirildi

MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda 60 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıları planlayan PKK/KCK'lı Ramazan Güneş, yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nın sözde özel güç mensubu Soreş Soreşger kod adlı Ramazan Güneş’i örgüt tarafından ‘güvenli bölge’ olarak görülen Irak Süleymaniye’de gerçekleştirdiği nokta operasyon ile Türkiye’ye getirdi.

Haberin Devamı

MİT, PKK/KCK yapılanmasına darbe vurmaya devam ediyor. Örgütün sözde özel güç mensubu Soreş Soreşger kod adlı Ramazan Güneş, MİT tarafından gerçekleştirilen nokta operasyonla Türkiye’ye getirildi. Örgüt tarafından ‘güvenli bölge’ olarak görülen Irak’ın Süleymaniye şehrinde MİT’in gizlenme ve kılık değiştirme uzmanları tarafından yakalanan terörist Ramazan Güneş, bugüne dek pek çok güvenlik personelinin şehit edilmesinde rol oynamıştı.

 MİT TARAFINDAN HEDEF LİSTESİNE ALINMIŞTI

Terörist Ramazan Güneş, 2011-2017 yılları arasında PKK/KCK tarafından Hakkari Çukurca’da gerçekleştirilen 12 eylemde bizzat yer alarak 57 asker, 1 polis ve 2 köy korucusu olmak üzere toplam 60 güvenlik personelimizin şehit edilmesinde aktif rol oynamış ve bu nedenle MİT tarafından hedef listesine alınmıştı.

Haberin Devamı

KILIK DEĞİŞTİRME UZMANLARI

Yürütülen çalışmalar çerçevesinde MİT’in saha ajanları tarafından Süleymaniye’de saklandığı tespit edilen terörist Ramazan Güneş, yaklaşık bir yıl süren çalışma ile kontrol altına alındı. Uygun koşulların oluştuğuna karar veren operasyon sorumluları tarafından süreç başlatıldı. Bu kapsamda terörist Ramazan Güneş, MİT’in gizlenme ve kılık değiştirme uzmanı saha ajanları tarafından düzenlenen baskınla yakalanarak derdest edilerek, farklı yöntemlerle Türkiye’ye sağ olarak nakledilmesi sağlandı.