Gündem 12 yaşında 8 nüfusa bakıyor

12 yaşında 8 nüfusa bakıyor

Paylaş
12 yaşında 8 nüfusa bakıyor

Muş'a 6 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü'nde oturan 8 nüfuslu Engin ailesinin geçimini 12 yaşındaki Yusuf Engin boyacılık yaparak sağlıyor

Şehit İzzettin Polat İlköğretim Okulu 5’nci sınıf öğrencisi Yusuf Engin, 5 yıl önce babası 40 yaşındaki Ömer’in geçirdiği menenjit rahatsızlığı sonrası çalışamayınca yaptırdığı boya sandığı ile ailesinin geçim yükünü sırtladı.

Okuldan sonra boya sandığını alarak 6 kilometrelik yolculuktan sonra kent merkezinde çalışmaya başlayan Yusuf, anne, babası ve kardeşlerinin geçimini sağlamak için çalışıyor.

Günlük 10- 12 TL para kazandığını belirten Yusuf Engin, şöyle dedi: "Sabah okula gidiyorum. Öğle tatilinde eve gelip yemek yiyorum. Öğleden sonra 15.00’te okuldan çıkıp tekrar eve geliyorum.

Boya malzemelerimi alıp Muş’a gidiyorum. Bir günde 10-12 TL para kazanıyorum. Kazandığım paranın tamamını getirip eve bırakıyorum."

Eşinin rahatsızlığı sebebiyle evin geçiminin Yusuf’un sırtına kaldığını belirten anne Kevser Engin, "Çocuklarımın en büyüğü 15 yaşında. Bir kahvede çalışıyordu, ama üç aydan beri işsiz.

Yusuf’la birlikte iki çocuk okula gidiyor. En küçüğümüz 2 yaşında. Küçük yaşında çok büyük bir sorumluluk üstlendi. Hem okuyor hem de bize bakıyor" dedi.

Mehmet AYDIN/DHA