Gündem 13 yaşındaki kıza takside taciz şoku

13 yaşındaki kıza takside taciz şoku

Paylaş
13 yaşındaki kıza takside taciz şoku

İstanbul Çekmeköy’de okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğunun, eve gitmek için bindiği takside, şoförün sözlü tacizine uğradığı iddia edildi. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan taksi şoförü ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kız çocuğunun babası ise duruma tepki gösterdi.

İstanbul Çekmeköy’de LGS sınavına hazırlanan 13 yaşındaki İ.Ö., 30 Eylül’de okulundaki ek derse katıldı. Küçük kız, dersten sonra Ataşehir’deki evine gitmek için duraktan çağrılan taksiye okulun önünde bindi. Yolculuk sırasında iddiaya göre taksi şoförü H.G., küçük kızı sözle taciz etti. Küçük kıza kendi hayatından bahseden H.G., İ.Ö.’ye yaşını sordu. Küçük kızın yaşının 13 olduğunu söylemesinin ardından taksi şoförü, “Sen çok olgun görünüyorsun. Gözlerin çok güzelmiş. Erkek arkadaşın var mı? Ben çok yalnızım. Konuşmaya çok ihtiyacım var” dedi. Bu sözlerden çok tedirgin olan küçük kız, eve yakın bir mesafede olduğu için taksi şoförüne cevap vermedi. Evin önünde taksiden inen küçük kız, durumu hemen ailesine anlattı.

Haberin Devamı

BABA KARARA İSYAN ETTİ

Ailenin şikayeti üzerine taksi şoförü, aynı gün gözaltına alındı. İfadesi alınan şoför, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren küçük kızın babası B.Ö., “Kızımın yaşını öğrendikten sonra sarkıntılık ediyor. Kızım çok korkuyor. Şu anda elini kolunu sallayarak geziyor. Kızıma zarar verdiğinde mi adalet işleyecek? O zaman da her şey için çok geç olacak” dedi. Küçük kızın, polise verdiği ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Taksiye biner binmez bana ağzı açık olan bisküviden ve açılmamış su ikram etti, ama istemedim. Erkek arkadaşının olmadığını öğrenince ‘erkeklerle tek kalma. Arkadan bıçaklar, vururlar’ dedi.” Taksi şoförünün ise ifadesinde, İ.Ö.’ye İstanbul gibi bir yerde dikkatli olması gerektiğini söylediği belirtildi. Gamze ŞİMŞEK/DHA

Haberin Devamı