Gündem18 yıl sonra tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Paylaş
18 yıl sonra tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi'ne geldi. 1.5 saat süren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'in görüşmesi sona erdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulunan Erdoğan'ın bu görüşmesi iade-i ziyaret özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME NE ANLAMA GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, siyaset kulislerinde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Bu önemli görüşme, AK Parti'nin yeni stratejiler geliştirdiği bir döneme işaret ediyor. CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'nın aktardığına göre, AK Parti'nin üzerinde durduğu yeni strateji ise "NASH DENGESİ" olarak adlandırılıyor. Dicle Canova, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ile konuştum. Şen “Seçim sonrası havayı nasıl görüyorsunuz ve siyasetçilere tavsiyeleriniz nelerdir?” soruları temelinde kamuoyunun nabzını tuttuklarını ve çıkan sonuçları yapay zeka ile paylaşarak üç temel netice aldıklarını açıkladı. Politikaların ve uygulamaların şeffaf olması, kutuplaştırıcı dilden uzak durulması, popülist politikalardan kaçınılması...

Haberin Devamı

18 yıl sonra tarihi ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Bu veriler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldı. Mustafa Şen partilerin seçim zamanında kullandıkları dil ile seçim sonrası kullandıkları dilin aynı olmaması gerektiğini vurguladı ama bu kendi politikalarından da vazgeçtikleri anlamına gelmemeli dedi. Ve Matematikçi John Nash'in 'oyun' teorisine atıfta bulundu.

18 yıl sonra tarihi ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Oyun teorisi içinde tarafların ne kadar taviz verebileceğini 'Nash dengeleştirdi' diye anlattı. Bunu siyasete uyarladığımızda partilerin belli bir noktaya kadar diğer partilerle mesafede kalması ama başka bir partiye dönüşmemesi gerektiğini anlattı. "CHP'ye tavsiyemiz de kendiniz gibi olun DEM'e dönüşmeyin" dedi" ifadelerini kullandı.

18 yıl sonra tarihi ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Forslu bayrak CHP Genel Merkezi önünde göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'ı Özgür Özel kapıda karşıladı. Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken, Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan hazır bulundu.

18 yıl sonra tarihi ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Özel, Cumhurbaşkanı’nı Genel Merkez’in girişinde karşıladı. Erdoğan ve Özel basın mensuplarına fotoğraf verdikten sonra asansörle 12. kata çıktı. Özel, ziyaret bittikten sonra da Erdoğan’ı uğurladı.

Haberin Devamı

18 yıl sonra tarihi ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

GÜNDEMDEKİ EN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı’yla yapacağı görüşmede gündeme getireceği en önemli başlıklar “emekli maaşı” ve “asgari ücret” ile başta açıklanan çay ve buğday taban fiyatları olmak üzere çiftçilerin sorunları olacak. Özel’in dosyasında Hakkari Belediye Başkanlığı’na kayyum ataması ile Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar’ın durumu da yer alacak. Özel, Cumhurbaşkanı eğer konuyu gündeme getirmezse, yeni anayasa konusunu açmayacak.

Erdoğan'ın ziyareti 18 yıl önceki Deniz Baykal ziyaretini akıllara getirdi.

BAYKAL’I ZİYARET ETMİŞTİ

Erdoğan, Ankara’nın Söğütözü Semtinde AK Parti Genel Merkezi’ne de komşu sayılabilecek mesafedeki CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce, merhum Genel Başkan Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gitmişti. Erdoğan ile Baykal arasında binanın mimarisine yönelik sohbet öne çıkmıştı. İki liderin, 12. katındaki bir odanın dışarı doğru oval çıkıntısıyla dikkat çeken “oval ofis” sohbeti, kendilerine eşlik eden kurmaylarını güldürmüştü.

Haberin Devamı

18 yıl sonra tarihi ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel ile görüştü

Merhum CHP Genel Başkanı Baykal, oval ofis muhabbetinde Erdoğan’a "Çok uzun süre özellikle basına aynı katta bulunan oval ofisin benim makam odam olmadığını anlatmaya çalıştık. Orası Merkez Yönetim Kurulumuzun toplantı salonu" diye cevap vermişti. Bu karşılıklı "oval ofis" sohbeti her iki lider ve onlara eşlik eden kurmaylarını güldürmüştü. İki liderin bir süredir karşılıklı suçlamalarla gerginleşen ilişkileri, ziyaretle yumuşamıştı.

ERDOĞAN'DAN İBRİK HEDİYESİ

Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyarette Baykal’a telkári bir ibrik hediye etmişti. Erdoğan’ın hediyesini Baykal ve Erdoğan havuç suyu içerken, Erdoğan ayrıca greyfurt suyu da içmişti. Erdoğan içeceklerle birlikte ikram olarak verilen Acıbadem kurabiyesiyle ilgili olarak Baykal’ın verdiği bilgiyi ilgiyle izlemişti.

ERDOĞAN, BİNAYI BEĞENDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan, ziyaretinde yaklaşık 20 trilyona mal olan CHP yine genel merkez binasını çok beğendiğini vurgulamıştı. Erdoğan, "Maliyeti oldukça iyi olduğu kadar, ferah ve aydınlık bir bina olmuş. Üstelik tavan yüksekliği de çok iyi. Bu tür binaların bir çoğunda daha basık tavan yapılıyor" demişti.

Haberin Devamı