Gündem 2 gündür kayıp olan genç ölü bulundu

2 gündür kayıp olan genç ölü bulundu

Paylaş
2 gündür kayıp olan genç ölü bulundu

Sivas'ta 2 gündür kayıp olan lise öğrencisi, kullandığı otomobille yuvarlandığı derede ölü bulundu

Edinilen bilgiye göre, Sivas Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören 16 yaşındaki Çağrı Bıyık, 2 gün önce, terör gazisi babası Serdar Bıyık’a ait 58 NF 522 plakalı otomobili alarak evden ayrıldı. Bıyık’ın eve dönmemesi üzerine aile durumu polise bildirdi. Kendi imkanlarıyla oğullarının gidebileceği yerleri arayan aile, arama çalışmalarına rağmen Çağrı’yı bulamadı.

Arama çalışmaları sürerken Çağrı Bıyık, Yoğunyokuş mevkisindeki Kayakevinin ilerisinde "Cehennem Deresi" olarak bilinen derede ölü bulundu. Bıyık’ın evden ayrıldığı otomobilin de dereye yuvarlandığı tespit edildi. Bıyık’ın cesedi, derin bir uçurumun olduğu dereden çıkarılarak otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Bıyık’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Serdar ve Bediha Bıyık çiftinin 4 çocuğundan biri olan Çağrı Bıyık’ın, ailenin tek erkek çocuğu olduğu belirtildi. Çocuklarının bulunması için Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile saat 15.00’te evlerinde basın mensuplarına açıklama yapan aile, bu açıklamadan kısa bir süre sonra gelen oğullarının ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu.

Ailenin yakınları, basın açıklamasından kısa bir süre sonra Çağrı’nın bir arkadaşının eve gelerek baba Serdar Bıyık ile görüştüğünü, olay yerini göstereceğini belirten bu gençle ailenin Kayakevi yakınlarındaki dereye gittiğini, burada Çağrı’nın cesedinin ve otomobilin bulunduğunu aktardı.

Derede oğlunun cesedi ile karşılaştıktan sonra rahatsızlanan baba Serdar Bıyık’a sağlık ekiplerinin müdahale ettiği, acılı babanın daha sonra evine götürüldüğü belirtildi. Şırnak’ta 1992 yılında vatani görevini yaparken terörle mücadele faaliyetleri sırasında ayağından yaralanarak gazi olan ve protez bacakla yürüyen baba Serdar Bıyık’ın Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayii Anonim Şirketi’nde (TÜDEMSAŞ) işçi olarak çalıştığı, anne Bediha Bıyık’ın ise huzurevinde görev yaptığı kaydedildi.