Gündem 20 yıl önceki vahşette babaya ağır ceza talebi

20 yıl önceki vahşette babaya ağır ceza talebi

Paylaş
20 yıl önceki vahşette babaya ağır ceza talebi

İstanbul’da üç kardeş, 20 yıl önce babalarının 15 aylık kardeşleri Armağan’ı döverek öldürdüğünü ve olayı gizlemek için de bir arkadaşıyla beraber yetkililere haber vermeden gömdüğünü ihbar etmişti. Tutuksuz yargılanan baba Hüseyin K. ikinci duruşmada tutuklanmıştı. Savcı, Hüseyin K.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul’da 14 Temmuz 2016’da V.K. (25), Ö.K. (23) ve M.K. (21) adlı kardeşler, 20 yıl önce babaları Hüseyin K.’nin (57) 15 aylık kardeşleri Armağan’ı döverek öldürdüğünü ihbar etmişti. Üç kardeş, babalarının olayı gizlemek için bir arkadaşıyla birlikte küçük kardeşlerini Arnavutköy Mezarlığı’na gömdüğünü söylemişti. Bebeğin mezarının bulunduğu yer açılmış, alınan DNA örneği babayla eşleşmişti. Hüseyin K. polisteki ifadesinde, çocuğun neden öldüğünü bilmediğini söylemiş ancak savcılıkta mezar yeri parası olmadığı için bebeği kendisinin gömdüğünü ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

ANNEDEN ‘NAZAR’ SAVUNMASI

Kardeşlerden Ö.K., “Ben 3-4 yaşlarındayken babamdan şiddet görmeye başladım. 2001’de doğan kardeşim Armağan için babam ‘şeytan çocuk’ derdi. Bir gece babam kardeşimi kötü dövdü. Çocuk sabaha karşı öldü” demişti. Savcılık ifadesinde bebeğin merdivenden düştüğünü söyleyen anne Ceylan K., mahkemede ise eşinin çocuklarını dövmediğini, bebeğin ‘nazar’dan öldüğünü ileri sürmüştü. İkinci eşiyle Aydın’da yaşayan Hüseyin K., 13 Şubat’taki ikinci duruşmada tutuklanmıştı.

TEYZE TANIK OLARAK DİNLENDİ

Davanın üçüncü duruşmasında mağdur çocuklarla 16 yıl birlikte yaşayan teyzeleri Dudu Kadın A. ve kuzenleri Hakan Y. tanık olarak dinlendi. Teyze Dudu Kadın A., Hüseyin K.’nin çocukları dövmediğini iddia etti. Dudu Kadın’ın oğlu Hakan Y. ise “Hüseyin K.’nin, çocuklara vurduğunu görmedim ama bağırdığını hatırlıyorum. Annemi ve beni de dövmedi” diye konuştu. Şikayetçi çocuklardan V.K. “İki tanık, sanığı koruyor. Teyzem, babamdan çok şiddet gördü” dedi. Savcı, baba Hüseyin K.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı