Gündem 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı!

2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı!

Paylaş
2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı!

ÖSYM tarafından 30 haziran tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) sonuçları açıklandı.

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) ait sonuçlar açıklandı.

Haberin Devamı

Adaylar, sınav sonuçlarına bugün saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

DGS SONUÇLARI TIKLAYIN

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

DGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS’DE DERS MUAFİYETİ NASIL OLACAK?

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek.

Haberin Devamı