Gündem 2022 Sosyal Medya Yasası maddeleri neler? Sosyal medya düzenlemesi nedir? Dezenformasyon Yasası geçti mi?

2022 Sosyal Medya Yasası maddeleri neler? Sosyal medya düzenlemesi nedir? Dezenformasyon Yasası geçti mi?

Paylaş
2022 Sosyal Medya Yasası maddeleri neler? Sosyal medya düzenlemesi nedir? Dezenformasyon Yasası geçti mi?

TBMM Genel Kuruluna gelen Dezenformasyon Yasası, Sosyal Medya Yasası olarak da biliniyor. Sosyal medya platformlarında bir dizi düzenlemeyi içeren yasanın maddeleri ve içeriği birçok kişi tarafından internette araştırılıyor. Peki, Sosyal Medya Yasası nedir? Sosyal Medya Yasası içeriği nelerdir, geçti mi?

Üç aylık aranın ardından Meclis, çeşitli konuları görüşmek üzere yeniden bir araya geldi. Konuların içerisinde de Dezenformasyon Yasası olarak bilinen sosyal medya düzenlemesi bulunuyor. Yöneltilen sorulardan birisi de Sosyal medya düzenlemesinin maddeleri oldu...

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA YASASI NEDİR?

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Dezenformasyon Yasası ile internette hizmet veren platformlara, yayıncılara ve servis sağlayıcılarına çeşitli yükümlülükler getirilmesi planlanıyor.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ MADDELERİ

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi'nin görüşmelerine 29'uncu maddeden başlandı. 29'uncu madde AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Dezenformasyonla mücadele kapsamında kabul edilen maddeyle; halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayın yapan kimseye, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Haberin Devamı