Gündem 2023'ün merak karnesi

2023'ün merak karnesi

Paylaş
2023'ün merak karnesi

Dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi arama motoru Google, 2023'te Türkiye'de en çok aratılanları açıkladı.

2023'ün özeti olan liste, 'Kaybettiklerimiz', Yaşadıklarımız', 'Merak ettiklerimiz', 'Hislerimiz' gibi kategorilere ayrıldı. Buna göre en çok aranan isimlerde başı politikacı Sinan Oğan çekti. Onu, Dilan Polat, Zaha, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce izliyor. Kaybettiklerimiz kategorisinde ise en çok, Kahramanmaraş depreminde ölen sosyal medya fenomeni Taha Duymaz aratıldı. Onu, Metin Uca, Özkan Uğur, Seda Fettahoğlu ve Deniz Baykal izledi. En çok merak edilen yemek tarifleri sırasıyla, aşure, güllaç, acai bowl, krem karamel ve lalanga oldu.

Haberin Devamı

INSTAGRAM TARİFLERİ

Yükselen yemek tariflerinde Instagram, TikTok gibi platformlardaki sosyal medya trendlerinin etkili olması dikkat çekti. Zamanı en çok merak edilenler ise meteor yağmuru, seçim tarihi, ikinci tur seçim tarihi, borsanın ve üniversitelerin açılış tarihleriydi. 'Hissediyorum' ifadesiyle biten aramalarda, "Sürekli başım dönüyor gibi hissediyorum", "Sürekli yorgun hissediyorum", "Sürekli tuvaletim varmış gibi hissediyorum", "Karında kalp atışı hissediyorum", "Sürekli aç hissediyorum" cümleleri öne çıktı. Bu aramaların ülkedeki genel sağlık durumu hakkında bilgi verici olması bekleniyor.

DÜNYADA BARBIE FIRTINASI ESTİ

Google'ın 2004'ten bu yana hazırladığı yıllık arama özeti raporunun küresel sonuçları yayınlandı. Listeler, 1 Ocak-27 Kasım 2023 tarihlerini kapsıyor.

Haberin Devamı

HABER: İsrail-Hamas savaşı, Titanik denizaltı aracının patlaması, Türkiye'deki şubat depremleri.

KİŞİ: Amerikan futbolu yıldızı Damian Hamlin, kar küreme aracının altında kalan aktör Jeremy Renner, sosyal medya fenomeni Andrew Tate.

FİLM: Barbie filmi, Oppenheimer filmi, Hint gerilim filmi Jawan.

DİZİ: The Last of Us, Wednesday, Ginny and Georgia.

ŞARKICI: Shakira, Jason Aldean, Joe Jonas.

SPOR: Miami CF takımı, Los Angeles Lakers takımı, El Nasr takımı.

SPORCULAR: Damian Hamlin, Kylian Mbappe, Travis Kelce.

YEMEK TARİFİ: Kore yemeği Bibimbap, İspanya yemeği Espeto, Endonezya yemeği Papeda.

KONUMLAR: Barcelona'daki Park Güell, New York'taki Central Park, Londra'daki Hyde Park.