Gündem 22 ton hamsi yediler!

22 ton hamsi yediler!

Paylaş
22 ton hamsi yediler!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen festivalde, 22 ton hamsi, bin 200 mangal, 800 ızgara, 5 ton mangal kömürü, 300 kilogram soğan,550 kilogram helva, 20 bin ekmek ve 20 bin şişe su dağıtıldı

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, amfi tiyatroda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, ilk kez 2002’de yapılan festivalde, "en uzun mangal" rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdikleri anımsattı.

Haberin Devamı

Festivalde 15 ton hamsi dağıtılması için yola çıktıklarını ancak dün akşam Ereğli açıklarında bol hamsi tutulması üzerine yaklaşık 22 ton hamsi dağıttıklarını ifade eden Posbıyık, şöyle konuştu:

"Festivalde dağıtılan hamsilerden evlerine götüren vatandaşlarımızda var. Festivalimize Zonguldak’tan, İskenderun’dan, İzmir ve Doğu Anadolu’dan gelenler bulunuyor. Ereğli’de muhteşem bir ortam bulunmakta. Dün ilçede sağanak yağış vardı. Herkes festival iptal edilecek mi diye soruyordu. Biz de vatandaşlarımıza festivalin gerçekleştirileceğini bildirdik. Allah’ın sevgili kuluyuz. İnsanlara hep iyilik yapıyor ve çok hayır duası alıyoruz."

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli’nin antik çağlardan bu yana efsanelere konu olan özel bir yer olduğunu belirterek, "Uzunmehmet’in kömürü bulması ve Cumhuriyetin kurulmasıyla Ereğli taşkömürüyle, demir çeliğiyle yeni kurulan Türkiye’ye omuz vermiş ve ekonomisini sırtlamıştır. İlçeyi marka kent haline getiren Belediye Başkanı Posbıyık ve ilçe halkına yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de festivaldeki görüntüden çok etkilendiğini, ilçede vatandaşların sosyalleşmesi, örf, adet ve geleneklerinin gelecek kuşaklara taşınması amacıyla güzel işlerin yapıldığını kaydetti.

Hamsiler, Amfi tiyatro yanında oluşturulan havuza konulurken, bin 200 mangal, 800 ızgara, 5 ton mangal kömürü, 300 kilogram soğan, 550 kilogram helva, 20 bin ekmek ve 20 bin şişe su dağıtıldı.

Bu arada, oluşturulan içi su dolu havuzdaki hamsilerin dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.