Gündem 27 ilde fırtına alarmı

27 ilde fırtına alarmı

Paylaş
27 ilde fırtına alarmı

Meteoroloji 27 ilde fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu. Dün birçok ilde fırtına hayatı olumsuz etkiledi.Bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçların dalları kırıldı. Dev dalgalar yolları su altında bıraktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 ili ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodla uyarmıştı. Yurdun Doğu kesimleri ile Batı Karadeniz’de kuvvetli rüzgar, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ise kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle gemiler karaya oturdu. Yağış nedeniyle birçok evi ve işyerini su bastı.

Haberin Devamı

VALİLİK UYARIDA BULUNDU

Karadeniz sahil kesiminde etkili olan fırtına nedeniyle yollar göle döndü. Yoldan geçen araçlar dalgaların getirdiği deniz suları nedeniyle zor anlar yaşadı. Dev dalgalar kaldırım taşlarını yerinden söktü. İstanbul Valiliği, bugün öğle için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın saatte 50-80 km esmesinin beklendiği açıklandı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle sahile yakın cadde ve sokaklar su altında kaldı. Depremde altyapısı zarar gören sahil kesimlerindeki mahallelerde deniz suyunun da etkisiyle su taşkınları yaşandı. Kaldırım seviyesini aşan su, Atatürk ve Ulu Cami caddelerindeki iş yerlerine taştı. Caddeler, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Denizle karanın birleştiği İskenderun sahilinde park halindeki onlarca araç da 1 metreyi bulan su altında kaldı. Hatay’ın Samandağ ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz suyu taştı. Taşan su, Deniz Mahallesi’ne doğru ilerledi. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Haberin Devamı

DENİZ İLE KARA BİRLEŞTİ

Kastamonu’da fırtına etkisini Karadeniz sahil kesiminde sürdürdü. Cide ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle 5 metre boyundaki dalgalar sahili dövdü. Deniz ile karanın birleştiği ilçede, Cide ile Bartın arasında ulaşımın sağlandığı D010 karayolu sular altında kaldı. Dev dalgalar kaldırım taşlarını yerinden söktü.

RÜZGARIN HIZI 187.6 KİLOMETRE

Kayseri’de hafta sonu etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kentin farklı noktalarında fırtınadan dolayı ağaçlar devrildi, binaların çatısı uçtu. Rüzgar, Talas’ta bulunan Ali Dağı’nın zirvesinde 187.6 kilometre hıza ulaştı. İtfaiye fırtına nedeniyle yaşanan 24 olaya müdahale etti.