Gündem 3 bin kişilik 'Kalyon Kent'

3 bin kişilik 'Kalyon Kent'

Paylaş
3 bin kişilik 'Kalyon Kent'

Kalyon Holding, Gaziantep İslahiye’de depremzedeler için 3 bin kişilik ‘Kalyon Konteyner Kent’ kurmak için harekete geçti.

Konteyner kentte 450 metrekarelik çocuk oyun alanı, çamaşırhane, yemekhane, kreş ve mescit ile saatte bin ekmek üretme kapasiteli fırın da hazır olacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop konteyner kenti inceledi. Şentop “Barınma ile ilgili talepler ön plana çıkıyor. Bunların bir kısmı çadırlarla olacak. Nispeten daha kalıcı şeyler yapmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

MASA, SOBA, Wİ-Fİ

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ise “İzmit depremini yaşadım. ‘Vatandaşımızın sokakta kalmaması için ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Acil konteynerleri hazırladık, buraya getirdik. Önümüzdeki pazartesi 3 bin kişiyi buraya yerleştireceğiz. 18 metrekarelik bir oda, 6 kişinin kalabileceği yataklar, çalışma masası, elektrikli soba var. Her 8 konteynerin arasında 8 kişilik banyo ve tuvalet olacak. Wi-Fi için de çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. 

Gaziantep'te 3 bin kişilik 'Kalyon Konteyner Kent' kuruluyor Gaziantep'in İslahiye ilçesine Kalyon Holding tarafından depremzedeler için 3 bin kişilik Kalyon Konteyner Kent kuruluyor. Çalışmaları inceleyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Barınma ile ilgili talepler ön plana çıkmaktadır. Bunların bir kısmı çadırlar vasıtasıyla olacak. Nispeten daha kalıcı şeyler yapmak gerekiyor" dedi. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ise "Önümüzdeki pazartesi günü inşallah 3 bin kişiyi buraya yerleştireceğiz" diye konuştu.