Gündem 30 santimetreyle müebbetten kurtardı

30 santimetreyle müebbetten kurtardı

Paylaş
30 santimetreyle müebbetten kurtardı

Bursa'da gece kulübünün güvenlik görevlisi E.Ç.’nin, bir araçtan açılan ateşle öldürülmesine ilişkin davada ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapsi istenen kuzeni İ.Ç.’nin avukatı S.G.’nin yaptığı savunma, davanın seyrini değiştirdi. Müebbetle yargılanan İ.Ç. beraat etti.

Bursa Nilüfer’de 9 Ağustos’ta gece kulübüne eğlenmeye gelen C.Y. ile Y.A., taşkınlık yaptıkları gerekçesiyle işletmeci M.S. ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Görevlilerle tartışıp olay yerinden ayrılan C.Y. ve Y.A., durumu arkadaşları V.K.K., A.Y. ve G.Y.’ye söyledi. V.K.K., A.Y. ve G.Y. kendilerine ait otomobile binip kulübe gitti. Dışarıda bekleyen şüpheliler, mekanın kapanmasının ardından patronunun otomobilini almaya giden E.Ç.’ye (26) ateş edip öldürdü.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ AMCA OĞLU

Polis cinayette kullanılan otomobilin sahibinin, canlandırmayı anlattı. olayların başlamasına neden olan C.Y. olduğunu tespit etti. Polis, C.Y. ile arkadaşı Y.A.’yı gözaltına aldı. Otomobilden açılan ateşle E.Ç.’nin vurulduğu sırada, minibüsten de ateş açıldığı kamera görüntülerine yansıyınca, ateş açan kişinin E.Ç.’nin amcasının oğlu olan İ.Ç. olduğu belirlendi. 4’ü tutuklu, 12 sanığın yargılandığı davada ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapsi istenen kuzeni İ.Ç.’nin avukatının yaptığı savunma, davanın seyrini değiştirdi.

BARUT İZİ ÇIKMADI

Olay yerinde yaptığı canlandırma ile atış mesafesine dikkat çeken avukat, güvenlik kamerası görüntülerine dayandırarak metre ile yaptığı ölçümde, İ.Ç. ile maktul arasında 30 santimetre olduğunu belirtti. Adli Tıp raporunda da E.Ç.’nin olay anında üzerinde olan tişörtte barut izi ve atış artığı bulunmadığı ve uzak atış mesafesinden öldürüldüğü tespit edilince beraat etti. İ.Ç., ‘ruhsatsız silah taşımak’ ve ‘delilleri yok etmek’ suçundan ise toplam 20 ay hapse çarptırıldı. İ.Ç.’nin bu cezası da ertelendi. Denizhan KARAHANCI/DHA

Haberin Devamı