Gündem 30 yıllık vefa

30 yıllık vefa

Paylaş
30 yıllık vefa

Siroz teşhisi sonrası ABD'de organ nakli olan Nurettin Açıl, kendisini yaşama bağlayan ameliyatı yapan Prof. Dr. Şükrü Emre ile 30 yıl sonra bir araya geldi. Nakil sonrası sağlığına kavuştuğunu anlatan Açıl, “Her duyarlı vatandaşımızın organ bağışı yapmasını diliyorum” dedi.

Nurettin Açıl’a 30 yıl önce, 48 yaşındayken Siroz teşhisi kondu. O yıllarda Türkiye’de karaciğer nakli yapılmaması nedeniyle Amerika’ya giden Açıl, Mount Sinai Hospital’da ameliyat oldu. Trafik kazasında hayatını kaybeden bir genç kızın bağışlanan karaciğeriyle yeniden hayata bağlanan Nurettin Açıl (78), 30 yıl sonra ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Şükrü Emre’yi İzmir’de ziyaret etti. Açıl, “İkinci yaşamımdayım, bana organını bağışlayan insanı minnetle anıyorum. Her duyarlı vatandaşımızın organ bağışı yapmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI YAŞARLAR

Prof. Dr. Şükrü Emre, “Karaciğer nakli yapılan kişiler kendilerine çok iyi bakarlarsa, Nurettin Bey’de olduğu gibi çok uzun yıllar sağlıklı yaşayabilirler. Nurettin Bey, ‘Sayende çocuklarımın mürüvvetlerini gördüm, minnettarım’ dedi. Çok mutlu oldum” diye konuştu. Türkiye’de kadavradan organ bağışının azlığına dikkat çeken Şükrü Emre, “Amerika’da nakillerin yüzde 92’si kadavra vericilerden. Türkiye’de yılda 5000’den fazla kişi trafik kazaları sonucu hayatını kaybediyor, buna rağmen kadavra organ sayısının artmaması büyük bir acı” ifadesini kullandı.