Gündem 330 kiloluk hasta 10 kişiyle taşındı

330 kiloluk hasta 10 kişiyle taşındı

Paylaş
330 kiloluk hasta 10 kişiyle taşındı

Sağlık Merkezi'nce görevlendirilen 10 kişilik ekibin sedyeyle güçlükle taşıdığı 330 kiloluk kadın hastaneye götürülerek tedavi altına alındı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde aşırı kilosu nedeniyle araç yolu ulaşmayan evinden çıkartılamayan 5 çocuk annesi 68 yaşındaki Ayşe Aydın’a devlet yardım elini uzattı. Sağlık Merkezi’nce görevlendirilen 10 kişilik ekibin sedyeyle güçlükle taşıdığı 330 kiloluk kadın hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Uçarsu Köyü'nde, biri zihinsel, biri bedensel, diğeri de görme engelli 3 oğluyla yaşam mücadelesi veren 330 kilo ağırlığındaki Ayşe Aydın, evine araç yolu ulaşmadığı için 5 yıldır hastaneye götürülemiyordu.

Yıllar önce ülser hastası olan ve eşini kaybeden, ardından da tansiyon ve şeker hastalığı sorunları nedeniyle her geçen gün kilo alan ve yatağından kalkamaz hale gelen Ayşe Aydın ile ilgili haberlerin gazetelerde yer alması üzerine Akçabaat İlçe Toplum Sağlık Merkezi harekete geçti. Sağlık Merkezi tarafından görevlendirilen 10 kişilik ekip, bu sabah Uçarsu köyüne gitti ve 330 kiloluk kadını sedyeye koyarak evinden çıkardı.

'İNŞALLAH ZAYIFLAYACAĞIM'

Ayşe Aydın’ı 50 metrelik patikada güçlükle taşıyan, zaman zaman yere koyarak dinlenme ihtiyacı duyan ekip, sonunda ambulansa ulaştı. Hastaneye götürüldüğü için mutlu olduğu gözlenen Ayşe Aydın da, “Allah devletimizden razı olsun. İnşallah zayıflayacağım. Zayıflamak istiyorum. Herkes hakkını helal etsin" dedi.

Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Enver Özdemir’de, Ayşe Aydın’ın sağlık durumunun hastanede yapılacak tetkikler sonrasında belli olacağını kaydetti, “Umarız hastamız kilo verecek" diye konuştu.

Bedensel engelli Münir Aydın da, annesinin evden alınabilmesi için yapılanlara sevindiğini dile getirdi, evlerine yol yapılmasını beklediklerini kaydetti. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe Aydın’ın tetkiklerinin başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Fatih TURAN-DHA