Gündem 4. duruşmaya Arda Turan'ın ifadeleri damga vurdu! Etkin pişmanlık sorusuna ilginç yanıt

4. duruşmaya Arda Turan'ın ifadeleri damga vurdu! Etkin pişmanlık sorusuna ilginç yanıt

Paylaş
4. duruşmaya Arda Turan'ın ifadeleri damga vurdu! Etkin pişmanlık sorusuna ilginç yanıt

Bankacı Seçil Erzan davasının 4. duruşmasına Arda Turan'ın ifadeleri damga vurdu. "Bu konularda biraz safım. Saf olmasam bu kadar parayı verir miydim?" diyen Arda, hakimin "Sanık etkin pişmanlıktan yararlansın mı?" sorusuna "Ben paramı alırsam hiç yatmasın, beni ne ilgilendirir. Zaten zarardayım" yanıtını verdi.

Dünkü duruşmada Eyüpspor'un hocası Arda Turan ile birlikte Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da ifade verdi. İşte üç ünlü ismin ifadelerinden önemli bölümler...

Haberin Devamı

NEFSİME YENİK DÜŞTÜM

"Seçil Erzan, Ekim 2022'de arayarak mevduat getirmemi istedi. Hayatım boyunca faiz almadığımı söyledim. Kendisi de fondan bahsetti. Bunun faiz olmadığını, fon olduğunu söyleyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düşerek kabul ettim. Seçil Erzan'a 13 milyon 900 bin dolar verdim. 6 milyon 400 bini geri aldım. 33 milyonluk krediyi kendi bankasından bir telefonla çektirdi. Kimi zaman evimi sattım, kimi zaman arkadaşlarımdan borç aldım. Paramı kaybettiğimi çok geç anladım."

HİÇ PARA ALMADIM

"Seçil Erzan'a parayı vermeden önce telefon edip fonla ilgili bilgilendirme yaptı. Fonu Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun yönettiğini, yüksek faiz getirisi olduğunu söyledi. Farklı yerlerde olan paraları toplayarak parça parça teslim ettim. Arkadaşlarımdan aldığım borca binaen paralar vardı. Ne kadar verirsek o kadar kazanacağımı söyledi. Bir kere yüz yüze görüştük. 4 milyon 290 bin dolar para verdim. Hiç para almadım. Bu işte kimlerin ismi geçiyorsa hepsinden şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN ADINI VERDİ

“Seçil Erzan 1.5-2 aylık sürede yüzde 35'lik kazanç teklif etti. 'Mehmet Aydoğdu ve Hakan Ateş fon dairesinin başında olan kişiler' dedi. Bunun üzerine Florya Şubesi'nden 700 bin dolar paramı çektim. Musa Mert Çetin aracılığıyla gönderdim. Bir başka bankadan da 500 bin dolar çekip yine gönderdim. Bana 700 bin dolar geri ödendi. Yatırım yaptıktan sonra Seçil Erzan bazı ünlü kişilerin de fonda paralarının olduğunu söyleyerek beni rahatlatmaya çalıştı. Ben, Seçil'e değil bankaya güvendim."

4. DURUŞMA 13 SAAT SÜRDÜ

21 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşması 13 saat sürdü. Duruşma sonunda Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

SEÇİL ERZAN VE ALİ YÖRÜK'ÜN TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM EDECEK

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararında, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına diğer tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrollerinin devamına hükmetti. Müşteki Selçuk İnan'ın beyanının alınması için Gaziantep Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, Denizbank'ın bildirdiği banka çalışanlarının tanık olarak dinlenmesine, kamera kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunun beklenmesine, Hakan Kıran'ın tanık olarak zorla getirilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

DURUŞMA 24 MAYIS'A ERTELENDİ

Bu celse dinlenen müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Nestor Fernando Muslera'nın katılan olarak davaya kabullerine karar veren mahkeme heyeti banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla'nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Heyet, sanık Asiye Öztürk'ün imzasına yönelik ek ATK raporunun alınmasına karar vererek duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

SELÇUK İNAN’IN İFADESİ ALINACAK

Müştekilerden Selçuk İnan'ın ifadesinin alınması için Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına hükmeden heyet, banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla ile diğer banka çalışanlarının tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

FATİH TERİM'İN TANIK OLARAK DİNLENMESİ TALEBİNİN DAHA SONRA DEĞERLENDİRİLMESİNE HÜKMEDİLDİ

Banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun dinlenmesine ilişkin talebin bu tanıklar dinlendikten sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, ayrıca Nur Erkasap ve Fatih Terim'in de tanık olarak dinlenmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine de hükmetti.

1 KİŞİYE ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme, tanık olarak dinlenecek olan Hakan Kıran'ın zorla getirilmesine de hükmederek duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi.

Haberin Devamı