Gündem 5 bin lira ödül için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar

5 bin lira ödül için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar

Paylaş
5 bin lira ödül için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Kabotaj Bayramı kapsamında, Liman içinde düzenlenen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Yabancı ülkelerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı etkinlikte yağlı direk yarışmasında bayrağı almayı başaran genç balıkçı 5 bin lira para ödülünün sahibi oldu.

Kentte, Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Kozlu Limanı’nda, belediyenin 6’ncı Kültür Sanat ve Spor Festivali kapsamında yurtdışından gelen halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Limanda yüzme, kayık yarışı gibi etkinliklerin yanı sıra gençler yağlı direkten Türk bayrağını almak için büyük çaba sarf etti. Birçok kişi farklı şekillerde direkte dengesini kaybedip denize düşerken ilginç görüntüler yaşandı.

Haberin Devamı

Eğlencenin doruğa çıktığı yarışmada para ödülü de 2 bin liradan 5 bin liraya kadar yükseldi. Geçen senenin birincisi aynı limanda balıkçılık yapan Erhan Çengelcik, 2’nci denemesinde hızlı bir koşu yaparak bayrağı denize düşürdü. Çengelcik, ödülünü Belediye Başkanı Ali Bektaş’tan teslim aldı. Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere de para, kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Yağlı direk yarışmasını kazanana 5 bin lira ödül