Gündem 5 kişinin ölümüne sebep olmuştu… Korkunç kazada kan donduran detay ortaya çıktı!

5 kişinin ölümüne sebep olmuştu… Korkunç kazada kan donduran detay ortaya çıktı!

Paylaş
5 kişinin ölümüne sebep olmuştu… Korkunç kazada kan donduran detay ortaya çıktı!

İzmir'de hafif ticari aracın çarpmasıyla refüjü aşarak karşı yönden gelen yolcu minibüsüyle çarpışan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yeni detaylar ortaya çıktı. Kazanın tespit tutanağı yayınlandı.

30 Haziran'da saat 19.30 sıralarında, Menderes ilçesi Gölcükler Mahallesi İzmir-Aydın kara yolunda meydana gelen kazada, Gaziemir'den Ayrancılar yönüne giden 57 yaşındaki Özcan Özer yönetimindeki, içinde 11 kişi bulunan otomobile, Yusuf İslam Koçak'ın kullandığı hafif ticari araç, yandan çarptı.

Haberin Devamı

Özer'in kontrolünü yitirdiği otomobil, refüjü aşıp, karşı yönden gelen 50 yaşındaki İsmail Akdar'ın kullandığı yolcu minibüsüyle çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Jandarma ve polis ekipleri, çevre güvenliğini sağladı. Sağlık görevlilerinin kontrolünde, otomobildeki 54 yaşındaki Sibel Özer ile 64 yaşındaki Şengül Akbaş'ın yaşamını yitirdiği, her 2 araçtaki toplam 23 kişinin yaralandığı belirlendi.

Ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılan yaralılardan sürücü Özcan Özer, 18 yaşındaki oğlu Ali Alperen Özer ile minibüsteki Mustafa Kemal Karaca, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 yaralının dışında, diğerleri ise tedavileri tamamlanınca taburcu edildi.

Haberin Devamı

HAFİF TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Kaza anı, bir otomobilin araç kamerasına anbean yansıdı. Görüntüde hafif ticari aracın Özcan Özer'in kullandığı otomobile hızla yandan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşıp, karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı.

"DİREKSİYON HAKİMİYETİMİ KAYBETTİM"

Kazada, otomobile çarptıktan sonra hızla uzaklaşan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak, yakalanıp gözaltına alındı. Sorgusunda, önündeki bir aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyleyen Koçak, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilip tutuklandı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI: TÜM KUSUR TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜNDE

Kazayla ilgili çıkan tespit tutanağında, otomobil sürücüsü Özcan Özer ile minibüs şoförü İsmail Akdar'ın kusursuz olduklarının belirlendiği, tüm kusurun hafif ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ta olduğu kaydedildi.

Tutanakta şu ifadelere yer verildi:

"Bu kazanın oluşumunda 35 ADF 564 plakalı araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ın 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan 46/2C maddesini içeren aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek maddesini ihlal ettiği, diğer araç sürücülerinin bu kazada herhangi bir kusurunun bulunmadığı kanaatine kaza yeri incelemesi, sürücü beyanı ve kamera kayıtları neticesinde varılmıştır"

Haberin Devamı

Ayrıca yapılan kontrolde, Koçak'ın alkolsüz olduğunun tespitine de tutanakta yer verildi.