Gündem 5 yaşındaki aras, foseptik çukurunda ölmekten kurtarıldı

5 yaşındaki aras, foseptik çukurunda ölmekten kurtarıldı

Paylaş
5 yaşındaki aras, foseptik çukurunda ölmekten kurtarıldı

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı kırsal Sarıçam Mahallesi’nde 5 yaşındaki Aras, yaklaşık 7 metre derinliğindeki fosseptik çukurunda bulundu.

Olay dün gece meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Köyde ikamet eden Ayşin-Yasin Doğan çiftinin 5 yaşındaki çocukları Aras, arkadaşları oyun oynadığı sırada bir anda ortadan kayboldu. Bir müddet sonra Aras’ın kaybolduğunu fark eden köylüler çevrede aramalarına rağmen küçük Aras’ı bulamayınca jandarmayı arayıp yardım istedi. Kısa sürede bölgeye gelen Köşk Jandarması köyde yaptığı alan taramasında 5 yaşındaki Aras’ın, kullanılmayan bir foseptik çukurunun açık kalmış bölümünden içeriye düştüğünü tespit etti.

Haberin Devamı

5 SAAT FOSEPTİK ÇUKURUNDA MAHSUR KALDI

Bu arada durum AFAD ve İtfaiye ekiplerine de haber edildi. Zaman kaybetmemek için adeta ölümü göze alan jandarma 7 metre derinliğindeki çukura tahta merdivenlerle inip küçük çocuğu foseptik çukurundan çıkarmayı başardı. Yaklaşık 5 saat foseptik çukurunda mahsur kalan ve aşırı korkup üşüdüğü için konuşmakta güçlük çeken küçük çocuk, tedbir amaçlı Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Aras burada yapılan tetkiklerin ardından sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı görülmeyince taburcu edildi.

AİLESİ VE KÖYLÜLER JANDARMAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaklaşık 5 saat boyunca Aras’ı bulmak için seferber olan köylüler ve ailesi küçük çocuğu bulup çıkaran jandarma ekiplerine teşekkür ettiler. Bir günde acının da sevincin de en büyüğünü yaşayan Anne Ayşen Doğan’ın, oğluna kavuştuktan sonraki mutluluğu görülmeye değerdi.

Haberin Devamı