Gündem 55 milyon dolarlık 'Gizli' vurgunda şaşırtan detaylar! Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur

55 milyon dolarlık 'Gizli' vurgunda şaşırtan detaylar! Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur

Paylaş
55 milyon dolarlık 'Gizli' vurgunda şaşırtan detaylar! Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve  Arda Turan mağdur

İstanbul’da spor dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi ‘gizli fon’ sistemiyle dolandırdığı iddiası ile tutuklanan Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan’ın ifadesi ortaya çıktı. Paraları banka dışında teslim alan Erzan’a, Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı ve Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun 3 milyon 292 bin dolar verdiği belirtildi. Arda Turan’ın ise Erzan’a para vermek için evini sattığı öğrenildi.

İstanbul’da Denizbank Levent şubesi müdürü Seçil Erzan (46), bankanın müşterisi olan aralarında Fatih Terim, kızı Buse Terim Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi arayarak bankanın ’gizli fon’ verdiğini, fona yatırım yaparlarsa yüksek kar elde edebileceklerini söyledi. Erzan’a güvenen kişiler, elden yüksek miktarlarda para verdi. Paralarını alamayan iki iş insanının şikayeti üzerine Erzan’ın dolandırıcılığı ortaya çıktı. Erzan’ın bu şekilde piyasadan 55 milyon dolar topladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

BORSADA ZARAR ETMİŞ

3 hafta önce tutuklanan Erzan’ın ifadesinde, “2011’de borsaya girdim. Fakat sürekli zarar ettim. Güvendiğim insanlardan vaatte bulunarak para aldım. Geriye dönük oluşan zararları kapatmaya başladım fakat 2021’den sonra iyice çıkmaza girdim” dediği öğrenildi. İfadesinde, soruşturmada adı geçen ünlü isimlerle ilgili de konuşan Erzan “Volkan Bahçekapılı ve Emre Belözoğlu, nakit parayı Bahçekapılı’nın ofisinde teslim etti. Toplamda 3 milyon 292 bin dolar parayı iki gün içinde elden teslim aldım ama belge vermedim. Bahçekapılı’ya hiç ödeme yapmadım” diye konuştu.

‘ARDA TURAN EVİNİ SATTI’

Fatih Terim’in kızı Buse Terim’den de para aldığını söyleyen Erzan, “Buse Terim’den de 150-200 bin doları, ofisinde teslim aldım. Ama parayı geri ödemedim” dedi. İfadesinde tüm futbolcuları tanıdığını söyleyen Erzan, “Arda Turan’ı şubeye davet ettim. Kendisine ‘5 koyup 10 alıyorsun. Ancak acil para gerekli dedim. Turan bana çok yardımcı oldu. Yurtdışından para buldu, evini satıp bana para getirdi. Turan’dan 6 milyon TL para aldım. Ana parasını geri ödedim, sadece vaat ettiğimi ödeyemedim” dedi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü dün tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin Erzan’ın işlerini yürüttüğü ve defalarca yurtdışına gidip geldikleri belirlendi.

Haberin Devamı

BANKADAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizbank, tüm para transferlerinin şube dışındaki yerlerde gerçekleştirildiğini belirterek “Nakit teslimlerine ilişkin banka sistemi tarafından üretilen herhangi bir belge bugüne kadar tarafımıza sunulmamıştır. 7 Nisan’da bankamıza ulaşan ilk şikayet üzerine Seçil Erzan hakkında inceleme başlatılmış olup, aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi. Açıklamada bugüne kadar şikayetçi olan kişi sayısının üç olduğu belirtildi.