Gündem 6,8 büyüklüğünde deprem olacak diyen ABD'lilere Naci Görür'den haritalı yanıt

6,8 büyüklüğünde deprem olacak diyen ABD'lilere Naci Görür'den haritalı yanıt

Paylaş
6,8 büyüklüğünde deprem olacak diyen ABD'lilere Naci Görür'den haritalı yanıt

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Amerikalı bilim insanlarının Malatya'da 6.8 büyüklüğünde deprem olabileceği yönündeki iddialara harita ile yanıt verdi.

Amerikalı bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma Türkiye'de 6 Şubat'ta 50 binden fazla kişinin ölümüne ve yüzbinlerce binanın yıkılmasına neden olan Kahramanmaraş depremlerinde Pütürge fayının kırılmadığını tespit etti. Bilim insanları sürtünmenin yoğunlaşması durumunda Malatya yakınlarında 6,8 büyüklüğünde bir depremin tetiklenebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

"UZUN DÖNEM BÜYÜK DEPREM OLMAZ"

Bu iki büyük depremin ardından ise Doğu Anadolu Fay (DAF) Hattı üzerinde peş peşe depremler yaşandı. Her deprem 6 Şubat'ın unutulmaz acısını hatırlatırken Prof. Dr. Görür, önemli bir açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "Amerikalılar, Malatya’da 6.8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı. Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir. ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz.”

İŞTE NACİ GÖRÜR'ÜN PAYLAŞTIĞI O HARİTA

Haberin Devamı