Gündem 6 kişiyi ‘narin’ oldukları için öldürüp kuyuya attı! Polisin kullandığı yöntem herkesi şaşırttı

6 kişiyi ‘narin’ oldukları için öldürüp kuyuya attı! Polisin kullandığı yöntem herkesi şaşırttı

Paylaş
6 kişiyi ‘narin’ oldukları için öldürüp kuyuya attı! Polisin kullandığı yöntem herkesi şaşırttı

2008 yılında İstanbul’un Kartal ilçesinde ortaya çıkan ‘Kuyucu Katil’ pek çok kişinin korkulu rüyası haline geldi. 6 kişiyi sadece zevk için katleden cani seri katilin yakalandıktan sonra ilk ifadesi şoke ederken polislerin cinayet itiraflarını almak için kullandıkları yöntem odadaki herkesi şaşırttı.

Barış Sözal / posta.com.tr | Türkiye'nin 12. seri katili olarak tarihe geçen Özkan Zengin, gözünü bile kırpmadan 6 kişiyi canice katletti. Canlarına kıydıkları ise tanımadığı masum insanlardı.

Haberin Devamı

1982'de İstanbul'da doğan Zengin, hiç evlenmedi. Bir fırında hamur işçisi olarak çalışıyordu ve aynı evde annesiyle yaşıyor ve kendi halinde birisiydi. 2008 yılında İstanbul sokaklarına korku salacağı ve masum insanları öldüreceği tahmin bile edilmiyordu.

CİNAYETLERE MESLEKTAŞIYLA BAŞLADI!

2008 yılının mayıs ayında Kartal Sahili’nde öğle güneşinin gökyüzünden dik vurduğu saatlerde kayalıklarda oturan Mustafa isminde bir adam vardı ve o da Zengin gibi hamur ustasıydı. Özkan Zengin, adamı uzaktan bir süre izledikten sonra, sohbet etme bahanesiyle adamın yanına oturdu. Ve bir anda koyu bir sohbete başladılar.

Mustafa, başına geleceklerden habersiz katiliyle birlikte yürümeye başladı. Sahilden uzaklaşan ikili, sohbet ederek bir ara sokağa girdiler. Bu sırada Özkan Zengin, masum Mustafa’nın arkasına geçerek cebinden çıkardığı bıçakla boğazını kesti. Kanlar içinde kalan Mustafa oracıkta hayatını kaybetti. Seri Katil Özkan, öldürdüğü Mustafa’nın cebindeki paraları aldıktan sonra cesedi de kuyuya attıktan sonra bir şey olmamış gibi yürüyerek uzaklaştı.

Haberin Devamı

KURBANLARINI KUYULARA ATTI

Bu olaydan tam 1 ay sonra; haziran ayında başka bir vaka daha yaşandı. Kapı kilidi ustalığı yapan Emre, sahilde tanıştığı bir adamın evine kilitle ilgili sorunu çözmeye gidecekti, birlikte adamın evinin bulunduğu yere gitmek için dolmuşa bindi.

Kapı kilidini değiştireceğini zanneden adamın başından neler geleceğinden hiç haberi yoktu. Uzun süren dolmuş yolculuğundan sonra Özkan'ın evinin oraya geldiler. Evin ön tarafında bir kuyu vardı. Özkan, önce adama kuyuyu göstermek istedi. Adam anlam veremese de onu dinleyerek kuyuya bakmaya gitti.

Tabii amacı sadece kuyuyu göstermek değildi. Emre, onun 2. kurbanı olacaktı. Seri katil Zengin, çıktığı bu yola artık alışmıştı ve durmaya niyeti yoktu. Kurbanların paralarını çalmaya başladığı bu yolda arka arkaya cinayetlerine devam edecekti.

Kısa süre içerisinde bir sonraki kurbanı Ertan olacaktı, yine benzer şekilde evinin yakınındaki kuyuya getirip onu da aynı şekilde öldürdükten sonra kuyuya attı.

Haberin Devamı

AİLELER KAYIP BAŞVURUSU YAPTI

Bu sırada bölgede 3 kişinin kaybolması artık herkesin dilindeydi ve herkes merak içinde 3 kişiye ne olduğunu aralarında konuşuyor ve tedirgin bir şekilde bekliyorlardı. Kayıp olan 3 kişinin ailesi karakola kayıp başvurusunda bulunmuşlardı. Kayıp 3 kişinin aileleri ve yakınları da şimdilik hiçbir şey bilmiyorlardı.

2008 yılının temmuz ayında, bu kez de cansız bir beden Kartal sahilinde bulundu. O da aynı şekilde boğazı kesilerek öldürülmüştü. Tabi o sıralar önceki kurbanlara henüz ulaşılamadığı için bunun faili meçhul bir cinayet olduğu düşünülüyordu. Yine maktulün tüm eşyaları çalınmıştı ve polisler, bu olayı 20-25 yaşlarında bir gencin yapmış olabileceğine dair bir profil oluşturmuştu. Boğazındaki kesiklere bakılırsa agresif birisi olduğunu düşünülüyordu ve profile göre katil; antisosyal, sabıkalı ve Kartal bölgesinde oturan biriydi.

KÖTÜ KOKU ELE VERDİ

Ağustos ayında yine Kartal taraflarında bölge halkı bir süredir kullanılmayan eski bir kuyudan kötü kokular geldiği şikayetinde bulundu. İstanbul'un Ağustos sıcağında bir de böyle bir koku hiç çekilmiyordu.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen yetkililer ve polis ekipleri, kuyunun içine halat yardımıyla yavaş yavaş indiklerinde kokunun ne olduğunu anlamaya başlamışlardı. Kuyunun içine indiklerinde kötü bir manzarayla karşılaştılar. 3 cansız beden sıcağında etkisiyle çürümeye başlamıştı.

Olay yerinde yapılan incelemede 3 cansız bedenin erkek olduğu ve boğazlarından kesilerek öldürüldükleri anlaşılmıştı. Yapılan detaylı aramada ise kuyunun etrafında izmaritten başka bir şey çıkmamıştı. Cinayet Büro Ekipleri’nin elinde 3 cinayet vakası vardı. Kayıp kişiler dosyasına bakılarak DNA eşleştirmesi yapmaları gerekiyordu ve bu sayede maktullerin kimlikleri tespit edildi. Anlaşılan karşılarında artık bir seri katil vardı.

POLİSLER KILIK DEĞİŞTİRDİ

Cinayet Büro Ekipleri, benzer bir olay yaşanılır diye artık kuyunun yakınlarında evsiz ve kağıt toplayıcı kılığında bekleyerek gözetliyorlardı. Aradan 2 ay geçmişti ve dedektiflerin dikkatini birisi çekti, kuyunun etrafında dolaşıyor ve evsiz gibi duran polislerden hiç şüphelenmemişti.

Haberin Devamı

Ekipler adamı göz takibini aldılar, polisler bir seri katilin her zaman olayları işlediği yere geri geleceğini iyi biliyorlardı. Adam artık fiziki takipteydi ve telefon numarasına ulaşılmış, teknik takip de başlamıştı. Polislerin amacı şüphelendikleri kişinin bir şekilde suçlu olup olmadığına dair gerçek bir delil bulabilmekti.

Kuyunun yanına gelen adam araştırılınca karşılarına Özkan Zengin isminde fırında hamur ustası olarak çalışan birisi çıktı. Takip sırasında çok önemli bir delile ulaşıldı. Şüpheli, Taksim taraflarında sigara içip izmariti yere atmıştı polisler izmariti alarak kuyunun etrafında buldukları izmaritin üzerindeki DNA ile eşleştirmeyi başardılar.

Alan iyice daralmıştı. Şüpheli şahıs büyük ihtimalle seri katilin ta kendisiydi ve buna emin olununca takip sırasında Taksim'de Özkan Zengin polisler tarafından gözaltına alındı. Arabada emniyete giderlerken kendisinin neden gözaltına alındığını bilmediğini söylüyor ve yöneltilen suçlamaları kabul etmiyordu.

6 CİNAYETİ TEK TEK İTİRAF ETTİ

Cinayet Büro Dedektifleri sorgulamaya başlamadan hemen önce sorgu odasına öldürülenlerin fotoğraflarını ve aileleriyle çekilmiş fotoğraflar astılar. Üzerinde psikolojik baskı kurulmaya çalışılıyordu yoksa konuşmama ihtimali vardı. İçeriye toplamda 4 kişinin fotoğrafları koyuldu.

Sorgu odasına giren “kuyucu katil” Özkan Zengin, kısa süre sonra bağırarak kendisinin öldürdüğünü itiraf etmeye başladı. Seri katil tek tek öldürdükleri kişileri itiraf etmeye başladı ve 6 kişiyi öldürdükten sonra paralarını aldığını zayıf ve narin erkekleri seçtiğini ifadesinde anlattı. Yapılan sorgusunda kendisinin de narin olduğunu ve erkeklerden nefret ettiği için öldürdüğünü itiraf etti.

Yapılan sorgulamanın ardından Adliye’ye sevk edilen seri katil Özkan Zengin, 6 kez ağırlaştırılmış müebbet alarak hapis cezasına çarptırıldı.

“KAN GÖRMEK, ÖLDÜRME İÇGÜDÜSÜNÜ UYANDIRIR”

Seri katiller hakkında görüşünü aldığımız Uzman Klinik Psikolog Berk Karaoğlu şöyle konuştu:

Seri katillerin büyük bölümünün de antisosyal kişilik bozukluk oluştuğunu biliyoruz. Bu kişilerde yalnızca acımasızlık itkisi uyandırmaz, kimi zaman bunun tersi de olur; acımasız düşünce ve eylemleri bir fetiş nesnesi, hatta kan görmek dahi önceden biçimlenmiş düzeneği harekete geçirir ve öldürme içgüdüsünü uyandırır. Sıradan bir öldürme eyleminde cinayetin amacı ve öldürmekten elde edilen kazanç olsa da seri katillerin birçoğu kurbanını neden öldürdüğünü kolayca ifade edemez. Çünkü o sadistçe dürtüyü ya çocukluğunda öğrenip edinmiş ya da içinde bulmuştur.