Gündem 696 KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler zam alacak mı? İşte son gelişmeler…

696 KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler zam alacak mı? İşte son gelişmeler…

Paylaş
696 KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler zam alacak mı? İşte son gelişmeler…

Geçtiğimiz yıl taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci tamamlanmıştı. Ancak belirlenen ücret artışının 2016 enflasyon verilerine göre yüzde 4 olarak belirlenmesi taşerondan kadroya geçenlerde enflasyon farkını ortaya çıkarıyor. Peki, 696 KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler zam alacak mı? İşte kadroya geçen taşeronlar ile ilgili son gelişmeler…

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci geçtiğimiz yıl tamamlanmış, yüz binlerce çalışan, kadro güvencesine kavuşmuştu. Taşerondan kadroya geçen çalışanlar 2016’daki enflasyon verilerine göre altışar aylık dönemler halinde yüzde 4 olarak belirlenen ücret artışının enflasyon farkı gözetilerek tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini konusunda sendikalar aracılığıyla taleplerini dile getiriyor. Peki, 696 KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler zam alacak mı? İşte kadroya geçen taşeronlar ile ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım HAK-İŞ tarafından düzenlenen Nevruz İşçi buluşmasına telekonferans sistemiyle katıldı. Binali Yıldırım seçilmesi halinde 31 Mart Mahalli Genel Seçimleri’nin ardından 696 KHK ile kadroya alınan taşeron işçilerine enflasyon farkının verileceğini söyledi.

İŞTE BİNALİ YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI:

"TELAFİ ÜCRET ORANLARINDA BİR ARTIŞ BEKLİYORUZ"

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz-Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Yerel seçimlerin ardından diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da belediyelerde yapılan telafi ücret oranlarında bir artış bekliyoruz. Bundan da ümitliyiz." dedi.

Toruntay, sendikasının Afyonkarahisar’da yaptığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde Toruntay, gazetecilere yaptığı açıklamada, devam eden toplu iş sözleşmelerinin olduğunu belirtti. Türkiye’de önceden taşeron çalışma sistemi uygulamasının olduğunu hatırlatan Mustafa Toruntay, şunları söyledi: " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle bu taşeron çalışma sistemi, 696 sayılı kanunla giderildi. Şu anda kadro alamayan arkadaşlarımız da var ama sayıları çok az. Bu ülkede 1 milyona yakın insan taşeron olarak çalışırken bugün kadrosuna kavuşmuş çok sayıda üyemiz ve çalışanımız var."

Haberin Devamı

"BİRÇOK BELEDİYEDE DE BU KONUYU AŞMIŞ VAZİYETTEYİZ"

Mustafa Toruntay, sendikalarının, 696 sayılı yasayla belirlenen ücret artışlarının dışında enflasyon farkını gündeme getirdiğini ve konunun sürekli takipçisi olduklarını vurguladı.

Ücret artışı konusunda pek çok problemin aşıldığını aktaran Toruntay, "Özellikle belediyelerde, belediye başkanlarımız kendi çalıştırdığı kadrolu ve taşerondan kadroya geçen personele, farklı ücret uygulamalarını gündeme getirdi. Birçok belediyede de bu konuyu aşmış vaziyetteyiz. İnşallah, yerel seçimlerin ardından diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da belediyelerde yapılan telafi ücret oranlarında bir artış bekliyoruz. Bundan da ümitliyiz."diye konuştu.