Gündem 7 ayda 61 milletvekili partisinden istifa etti

7 ayda 61 milletvekili partisinden istifa etti

Paylaş
7 ayda 61 milletvekili partisinden istifa etti

14 Mayıs Genel Seçimleri’nin ardından geçen 7 aylık süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen 600 milletvekilinden 61’i istifa etti. İstifalarda CHP birinci sırada.

14 Mayıs Genel Seçimleri’nin üzerinden geçen 7 ayda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen 600 milletvekilinden 61’i çeşitli nedenlerle partisinden istifa etti. Millet İttifakı kapsamında CHP listelerinden seçime giren 39 milletvekilinden 38’i istifa ederken, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül partisinde kaldı. CHP’den istifa eden 38 milletvekilinden 15’i Demokrasi ve Atılım Partisi’ne, 10’u Gelecek Partisi’ne, 10’u Saadet Partisi’ne, 3’ü ise Demokrat Parti’ye geçti. CHP’den Gelecek Partisi’ne geçen 10 milletvekili grup kurabilmek için yeterli çoğunluğu sağlamak adına yine istifa ederek Saadet Partisi’ne geçti.

Haberin Devamı

‘GRUP’ iÇİN İSTİFA

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefat etmesi üzerine Saadet-Gelecek ortak grubu düşmüştü. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap istifa edip Saadet Partisi’ne geçerek partinin grup kurmak için yeterli sayı olan 20 sandalyeye ulaşmasını sağladı. Yeşil Sol Parti’den Meclis’e giren 2 milletvekili EMEP’e, 2 milletvekili ise Demokratik Bölgeler Partisi’ne katıldı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti’ye geçti.

BAĞIMSIZ OLDULAR

İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ise bağımsız olarak Meclis’te çalışmalarına devam ederken partiden ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da yine bağımsız olarak Meclis’te yer aldı. AK Parti’den Meclis’e giren İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramalı, Hüda-Par’a geçti. AK Parti’den Meclis’e giren DSP lideri Önder Aksakal da istifa ederek kendi partisine geçti. İHA

Haberin Devamı