Gündem 72 kilonun diyeti mi?

72 kilonun diyeti mi?

Paylaş
72 kilonun diyeti mi?

Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur'u havalimanına götürdüğü için tutuklanan Ayşe Ceren Saltoğlu, bir zamanlar 130 kiloydu. Tüp mide ameliyatıyla 72 kilo verdi. Sarkan derilerini de Bülent Cihantimur'un hastanesindeki estetik ameliyatlarla düzelttirdi. Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç de böyle başladı.

İstanbul Kemerburgaz yolunda Oğuz Türk sporcusu olacak. Murat Aci'nin öldüğü kazadan sonra ABD'ye kaçan ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'u havalimanına götüren ve suça ortak olduğu için tutuklanan Ayşe Ceren Saltoğlu, 2017'ye kadar 130 kiloydu. Tüp mide ameliyatı oldu, 58 kiloya kadar düştü. O dönem kendini 'bir balonun iğneyle söndürülmüş haline benzeten' Saltoğlu, Dr. Bülent Cihantimur'un Estetik International cerrahi merkezinde üç kez gerdirme ve meme ameliyatı geçirdi.

Haberin Devamı

KiŞiSEL ASiSTAN GiBi

Bu ameliyatları Estetik International'ın doktorlarından Selçuk Aytaç yaptı. Ameliyatların maddi karşılığı epey yüksekti. Bu ameliyatlardan sonra Saltoğlu'nun Cihantimur Ailesi'yle yolları bir daha ayrılmadı. Hastanenin kurumsal iletişim ve pazarlama departmanında 2018'den itibaren çalışmaya başladı. Saltoğlu'nın çalışma alanı sadece hastane değildi. Cihantimur Ailesi'nin kişisel asistanlığını yaptı. Adeta, yaptırdığı estetik ameliyatların diyetini ödüyordu.

17 yaşındaki Timur Cihantimur’un aşırı süratle kullandığı lüks otomobille, emniyet şeridinde bekleyen gruba çarpması ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüyle sonuçlanan kaza gündemden düşmüyor. Anne Eylem Tok’un, suç işleyen oğlunu önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırmasının organize bir iş olduğu belli. Anne ile oğlunu havalimanına götüren Ayşe Ceren Saltoğlu, bu organizasyonun parçası olduğu için tutuklandı.

Haberin Devamı

Peki kim bu Ayşe Ceren Saltoğlu? Saltoğlu, Timur Cihantimur’un babası, Eylem Tok’un eski eşi ‘Dr. B’ lakaplı estetik doktoru Bülent Cihantimur’un sahibi olduğu Bursa’da ve İstanbul’da faaliyet gösteren ‘Estetik International’ adlı hastanelerin kurumsal iletişim ve pazarlama müdürlüğünü yapıyor. Saltoğlu, 2017’ye kadar 130 kiloydu. Tüp mide ameliyatı oldu, 58 kiloya kadar düştü. Ameliyatıyla ilgili verdiği bir röportajda “Zayıfladıktan sonra hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı. Aynaya baktığımda bir balonun iğneyle söndürülmüş haline benziyordum.

Zayıfladıktan sonra şort, bikini, kısa kollu hiç giyemedim, çok mutsuzdum. Ya sarkan derilerimi yine yağ ile dolduracaktım ya da başka bir çözüm bulacaktım” demiş. Ayşe Ceren Saltoğlu işte o çözümü Estetik International hastanesinde ameliyat olarak buluyor. Bu konuda da şöyle demiş: “Birçok kişi ile görüştüm ama ameliyatsız düzelmeyeceğini söylediler. Toplamda 3 tane post bariatri (bedende meydana gelen aşırı zayıflama, sarkma, şekil bozuklukları ve düzensizlikler için uygulanan estetik ameliyatlar) ameliyat oldum ama bunlar kombine ameliyatlardı. Birinci ameliyatta; karın germe, kol germe, meme dikleştirme ve meme protezi yapıldı, ikincisinde; 360 derece karın germe yapıldı, sırt germe yapıldı. Üçüncü ve son ameliyatta ise sadece bacak germe yapıldı.”

Haberin Devamı

KİŞİSEL ASİSTAN

Bu ameliyatları Estetik International’on doktorlarından Selçuk Aytaç yapıyor. Ameliyatların maddi karşılığı epey yüksek. Edindiğim bilgilere göre; hastanenin sahibi Bülent Cihantimur, ameliyat masraflarının büyük bir kısmını kendisi karşılıyor. Bir başka deyişle Saltoğlu pek bir ücret ödemiyor. İşte bu ameliyatlardan sonra da Saltoğlu’nun Cihantimur ailesiyle yolları bir daha ayrılmıyor. Hastanenin kurumsal ileşitim ve pazarlama departmanında 2018’den itibaren çalışmaya başlıyor. Ayşe Ceren Saltoğlu’nun çalışma alanı sadece hastane değil. Cihantimur Ailesi’nin adeta kişisel asistanlığını yapıyor. Verdiği 72 kilonun ardından yaptırdığı estetik ameliyatların belki de diyeti olarak boşanmış oldukları halde, hem Eylem Tok’un hem de Bülent Cihantimur’un kişisel işlerini kovalıyor.

ORGANİZE İŞLER

Haberin Devamı

Nitekim olay gecesi de birlikteler. Saltoğlu ifadesinde olay gecesini şöyle anlatıyor: “3 saat Eylem Hanım işlerini halletti. Kendisi eserlerini imzalarken videolarını çektim, sosyal medya için içeriklerini oluşturduk. Saat 21.00 gibi Eylem Hanım ‘Yemeğe gidelim’ dedi. Tabloları alıp eve geri döneceğimden benim arabamla gittik. 23.00 sularında Eylem Hanım’a, Timur Cihantimur beyin şoförü olduğunu düşündüğüm bir telefon geldi. Eylem Hanım, Adem’le (şoför) konuşurken bir anda panikledi. Restorandan çıktık, aracıma bindik.” Sonrasında önce kaza yerine gidiyorlar, oradan eve uğruyorlar, sonra da havalimanına geçiyorlar. Ayşe Ceren Saltoğlu, sadece Eylem Tok’un verdiği direktifleri uyguluyor. Suça ortak olmaktan cezaevinde. Peki ya Bülent Cihantimur? Anne-oğulun kaçışını organize ettiği çok belli. Işın Karaca katıldığı bir programda Bülent Cihantimur ile ilgili ilginç şeyler söyledi. Cihantimur, Karaca’nın annesini ameliyat etmiş.

Karaca diyor ki; “Annemin yüzü yamuk. Bir kulak memesi yok. Yanlış ilaç verdiği için de annemin kalbi durdu.” Ardından da soruyor; “İlk günden beri en çok merak ettiğim, Dr. B nin nerde olduğu! Oğlun birilerini hayattan koparıyor! Bir çocuğu babasız bırakıyor! Annesi çocuğu yurt dışına kaçırıyor ama ortada baba yok! Ex eşin olabilir! Ex evladın değil!” Aslında Dr. B., gayet ortada. Annenin oğlunu yurt dışına kaçırmasını organize ettiği, Oğuz Murat Aci’nın ailesiyle ‘kan parası’ ödemek için görüşmeler yaptığı biliniyor. Bülent Cihantimur’a yurt dışı çıkış yasağı kondu. Ancak henüz ifadesi alınmış değil. Aile belli ki, bu kazanın üstünü örtmeye çalışmış. Oğullarını kaçırmak için öyle çabuk organize olmuşlar ki, gerçekten çok şaşırtıcı. Bir de herkesin aklındaki soruyu ben de tekrarlayayım. Bu çocuğun yaşı zaten 18’den küçük. Karıştığı olay bir trafik kazası. Alacağı ceza da birkaç yılı geçmeyecekti. Neden aile çocuğu kaçırmaya gerek duydu? Çocuk alkol ya da madde etkisi altında olduğu için mi? Anne ve oğlu gelip teslim olmadıkça bu şüphe ortadan hiç kaybolmayacak.

Haberin Devamı