Gündem '81 şehrimizde tek iktidar var'

'81 şehrimizde tek iktidar var'

Paylaş
'81 şehrimizde tek iktidar var'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde 16 milyon seçmenin sandığa gitmediğini, bunun da AK Parti oylarını olumsuz etkilediğini söyledi. Erdoğan, “Şımaranlar var. Kendilerince, ‘yerel iktidar’, ‘merkezi iktidar’ diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyorlar. 81 ilimizde tek iktidar vardır, o da Cumhurbaşkanı ve kabinesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri ve bayram tatiliyle birlikte TBMM çalışmalarına verilen 1.5 aylık aranın ardından düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Seçim sürecini değerlendiren Erdoğan, çalışmaları için AK Partililere ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ülkücülere teşekkür etti. Erdoğan, “Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üstünde yeri vardır. Göreve gelen belediye başkanlarını da ayrıca tebrik ediyor; başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘DÜŞÜK KATILIM ETKİLEDİ’

31 Mart seçimlerinin, yüzde 78 ile son 20 yılın en düşük katılımlı yerel seçimi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunun sebepleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Geçersiz oylar da eklendiğinde 15-16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düşüklüğü, partimizin oylarını da olumsuz etkilemiştir. 10 ay önce ittifakımıza yüzde 52.2’lik destek veren insanlarımızın önemli kısmı sandığa gitmekten imtina etti.” CHP’nin Hatay’daki seçime itirazı için ise Erdoğan, “YSK, hezeyanlara son noktayı koymuştur” dedi.

‘YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜDÜK’

AK Parti’nin bugünlere bir anda gelmediğini söyleyen Erdoğan, “Biz bu noktaya yenilgi yenilgi büyüyerek geldik. Ancak hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, sabrımızı kaybetmedik, asla ve asla yılgınlığa kapılmadık” dedi. AK Parti teşkilatlarının moralini bozmaya yönelik bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan, “Beyler, bayanlar! Şunu herkes görsün ve bilsin: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Kimse sevinmesin, kimse umutlanmasın, kimse farklı hevesler peşinde koşmasın. Biz buradayız, sapasağlam, dimdik, en güçlü halimizle” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘KUVAYIMİLLİYE NEYSE HAMAS DA O’

İsrail ve Filistin konusundaki eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Kimse, ne şahsımın, ne de bu kutlu kadronun Filistin meselesindeki hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiş, Filistin davasıyla anlam bulmuştur” dedi. Ellerindeki tüm imkanları Filistin için seferber ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Açık ve net söylüyorum Millî Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayımilliye ne ise, Hamas da işte aynen odur” ifadelerini kullandı.

‘DİYET DEĞİLSE HAM HAYALDİR’

Terör örgütünün şehirlere tekrar musallat olmasına fırsat vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Bunun yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılanlar var. Kendilerince, ‘yerel iktidar’, ‘merkezi iktidar’ diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyorlar ” dedi. Erdoğan, “Bu söylemler, DEM’lendikleri ittifak ortaklarına diyet ödemek değilse, ham hayaldir. 81 ilimizde tek iktidar vardır, o da mayıs seçimlerinde milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı