Gündem 10 bin mermi kullanıldı, 9 kişi öldü! 25 kişi firari

10 bin mermi kullanıldı, 9 kişi öldü! 25 kişi firari

Paylaş
10 bin mermi kullanıldı, 9 kişi öldü! 25 kişi firari

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 9 kişi hayatını kaybetti. İki taraf da birbirine otomatik silahlarla saldırdı. Tüm Türkiye'yi sarsan olay sonrası katliamın odağındaki aileden çağrı geldi.

Olay Diyarbakır'n Bismil İlçesi'nde Serçeler köyünde yaşandı. Katliam gibi kavgada 9 kişi öldü, yaklaşık 10 bin mermi kullanıldı. Olaya ilişkin süreci anlatan Abdullah Alyamaç, aralarında bir arazi anlaşmazlığı olduğunu ve bu tüm bölge halkı tarafından bilindiğini hatırlatarak, daha öncesinde rahmetli Selim Amcasının birçok defa bununla ilgili dilekçeler verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu olayın istinaf mahkemesinde devam eden bir süreci olduğunu dikkat çeken Alyamaç, "Biz, buradan sonucun çıkmasını bekliyorduk ve bu araziyi sürmüyorduk. Kimse devletin mahkemesinden ve devletten büyük değildir. Çıkan sonuç başımızın, gözümüzün üstünde yeri vardır. 15 Haziran günü sabah köy halkı bakıyor ki bir ateş var. Hemen ateşi söndürmeye gitmek istiyorlar. Çiftçi, bir yıllık emeğini biçecek, orada yanmasını istemez. Orada bir pusu olduğundan da haberleri yok. Tahmin etmiyor. Su tankeri, traktör ve pulluk gibi aletlerle yangını söndürmeye gidiyorlar" dedi.

"AİLEMDEN 5 KİŞİNİN, AYNI ZAMANDA KENDİ AİLELERİNDEN DE 4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDULAR"

Daha önceden birleşmiş 5-6 ailenin ağır silahlarla kuşandığını belirten Alyamaç, "Oraya ateşi söndürmeye giden insanları pusuya düşürerek ailemden 5 kişinin, aynı zamanda kendi ailelerinden de 4 kişinin ölümüne sebep oldular. Vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu olaylar hiç hoş değil ve bu olayın failleri tam 75 gündür yakalanamadı. Yaklaşık 20-25 kişi halen aranıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Buradan Cumhurbaşkanımızdan yardım talep ediyorum" çağrısında bulunan Alyamaç, "Cumhurbaşkanım; siz, 85 milyonun cumhurbaşkanısınız. Her olayda ilk koşan sizsiziniz. Buradan bir kardeşiniz olarak, bir vatandaşınız olarak sizden yardım rica ediyorum. Bu firarilerin yakalanması lazım. Bu çok önemli. Hem bu olayların tekrar yaşanmaması için, hem de tehditlerin devam etmemesi için. Hem sosyal medyada, hem bölgede kulağımıza çok fazla tehdit mesajları geliyor. Bunları doğru bulmuyoruz. Hiçbir silahlı mücadele doğru değildir. Ne olursa olsun bu olayın biran önce kapanması lazım. Firarilerin biran önce yakalanmasını talep ediyoruz devlet yetkililerimizden." şeklinde konuştu.

Üç savcının görevlendirildiği soruşturma çalışmaları devam ederken her iki taraftan toplam 14 kişi tutuklandı.

NE OLMUŞTU? 

15 Haziran sabahı, Bismil ilçesinin Serçeler Mahallesi'nde, Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Haberin Devamı

Kavgada, Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Alyamaç ailesinden yaralanan M.A. ve A.A. ise hastanede tedaviye alındı.

Kavga öncesi çıkan yangın, havadan jandarma helikopteri, karadan ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kavgada ölenler, yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

Olayla ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 savcı görevlendirildi. Soruşturmada 22 Haziran'da 6, 25 Haziran'da ise 7 olmak üzere 13 şüpheli tutuklandı.

Devam eden soruşturmada olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Z.T. de sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 14'e yükseldi.